Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τις 15 έως και τις 21 Ιουλίου 2016.

Από τις 15 έως και τις 21 Ιουλίου 2016 καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση - μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων που επιθυμούν να εισαχθούν, οι αλλοδαποί-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ' ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό, μέσω της πλατφόρμας που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://exams-foreigner.it. minedu.gov.gr, η οποία θα είναι διαθέσιμη επί 24ώρου βάσεως.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία υποψηφίου θα κατατεθούν στη Γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας, στις ημερομηνίες που θα οριστούν για την εγγραφή των επιτυχόντων.

Οι υποψήφιοι πριν την υποβολή, οφείλουν να μελετήσουν τις «Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Αλλοδαπών-Αλλογενών έτους 2016»,οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr (εικονίδιο «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», ενότητα «Αλλοδαποί-Αλλογενείς»), στο σημείο «Ανακοινώσεις», προκειμένου να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας, όπου δηλώνουν ότι ανήκουν, και ότι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία τους.

Η αναλυτική διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.