Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ρέθυμνο: Αναζητούν χορηγούς για να αγοράσουν θρανία και καρέκλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον παλιό εξοπλισμό ξενοδοχείων, αλλά και το περίσσευμα που είχαν άλλα σχολεία του Ρεθύμνου σε θρανία, καρέκλες και πίνακες, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές του νέου γυμνασίου Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο, προκειμένου να κάνουν τα μαθήματά τους λίγο πριν πέσει η αυλαία της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, τρία ακόμα υπερσύγχρονα σχολεία που παραδόθηκαν φέτος, δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί το νέο εξοπλισμό, επειδή το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Έτσι, υπό το φόβο τα νέα σχολεία να μετατραπούν σε "κτίρια - φαντάσματα", οι αρχές του Ρεθύμνου έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν χορηγούς για να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Μοιάζει με συνεδριακό χώρο κάποιου ξενοδοχείου, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Και όσο και αν ακούγεται απίστευτο, είναι βαθιά ελληνικό.

Πρόκειται για το αμφιθέατρο του νέου γυμνασίου Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο, που απλά εξοπλίστηκε με καρέκλες, τραπέζια και κουρτίνες κάποιου ξενοδοχείου, που αντί για να μεταφερθούν στις αποθήκες, μεταφέρθηκαν στο σχολείο επειδή το υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να το προμηθεύσει με νέο εξοπλισμό.

Το γυμνάσιο Ατσιποπούλου, είναι ένα από τα πέντε υπερσύχρονα σχολικά κτίρια του Ρεθύμνου, που την ερχόμενη χρονιά θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν τους μαθητές.

Όμως, για να συμβεί αυτό, οι αρχές του τόπου έχουν ήδη αρχίσει να ζητιανεύουν από επιχειρηματίες και πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε να καλύψουν το κενό σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που έχει αφήσει ανεκπλήρωτο -μέχρι στιγμής- το υπουργείο.

Και μπορεί στο γυμνάσιο Ατσιπούπουλου να δόθηκε προσωρινή λύση, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το λύκειο της περιοχής, αλλά και με το γυμνάσιο και λύκειο στο Σφακάκι.

Ωστόσο, καλύτερη είναι η εικόνα στο δημοτικό Γερανίου, καθώς αυτό έχει μεταστεγαστεί στο νέο του κτίριο.

Πέρα όμως από τον εξοπλισμό, φόβοι εκφράζονται και για το κατά πόσο θα μπορέσουν τα νέα σχολεία να εξασφαλίσουν τους δικούς τους καθηγητές.

Το θέμα του ανύπαρκτου εξοπλισμού των τεσσάρων από τα πέντε νέα σχολεία του Ρεθύμνου, έφτασε μέχρι τη βουλή, έπειτα από την σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας, ο Ηρακλειώτης βουλευτής, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.