Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Βάλανε διόδια στον Προμαχώνα και κόψανε το χωριό στη μέση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Αδιανόητο να πληρώνουμε κάθε φορά που θέλουμε να επισκεφτούμε το φαρμακείο ή το πρατήριο καυσίμων για τις καθημερινές μας ανάγκες», λένε κάτοικοι.

«Είναι αδιανόητο να καλούμαστε να πληρώσουμε 4,80 ευρώ κάθε φορά που θέλουμε να επισκεφτούμε το φαρμακείο ή το πρατήριο υγρών καυσίμων για τις καθημερινές μας ανάγκες» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Κοινότητας Προμαχώνα Σπύρος Λεωνίδας, που προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Είμαστε μια «χούφτα» άνθρωποι, ζούμε στα σύνορα της χώρας και αντί να έχουμε κάποιες διευκολύνσεις στην καθημερινότητά μας καλούμαστε να πληρώσουμε αδρά για τις καθημερινές μας ανάγκες, όπως είναι τα φάρμακα και τα καύσιμα, καθώς τόσο το φαρμακείο, όσο και το πρατήριο υγρών καυσίμων είναι τα μοναδικά στην περιοχή».

Παρά το γεγονός ότι για την επίλυση του θέματος (είτε με την λειτουργία παράδρομου, είτε με τη διανομή κάρτας δωρεάν και απεριορίστων διαδρομών για τους ιδιοκτήτες ΙΧ των ακριτικών κοινοτήτων) είχαν γίνει σχετικές παρεμβάσεις από το σύνολο σχεδόν των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Π.Ε. Σερρών και της δημοτικής αρχής Σιντικής, εν τούτοις παραμονές της λειτουργίας των διοδίων δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική πρόβλεψη, καθώς εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών, που θα ρυθμίζει το θέμα. Την οργή των κατοίκων ,πάντως, προκάλεσε και η άρνηση της διοίκησης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. να κάνει δεκτό το αίτημα των 171 ιδιοκτητών οχημάτων για την παροχή κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Η εταιρία αντιπροτείνει από την πλευρά της μόνο 10 ελεύθερες διελεύσεις το μήνα για τους κατοίκους των επίμαχων περιοχών και 20 διελεύσεις για τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.