Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 05.07.2016


Αρ. Πρωτ.: 1031

Συνάντηση με τον Επίτροπο της Κομισιόν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muižnieks είχε σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου ο ταμίας της Ε.Σ.Α.με.Α. Κώστας Γαργάλης, κατόπιν πρόσκλησης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη που αδυνατούσε να παραστεί λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Η επίσκεψη του Επιτρόπου στην Ελλάδα από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου, επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τη ρατσιστική βία και τον εξτρεμισμό, καθώς και στις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, καθώς και των προσφύγων και των μεταναστών.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία έχει ψηφισθεί και από τη χώρας μας, για το επίκαιρο θέμα του ασφαλιστικού/ συνταξιοδοτικού, τονίστηκε ότι δεν λαμβάνεται υπόψη στις παρεμβάσεις της πολιτείας το πρόσθετο κόστος της αναπηρίας, καθώς και ότι η έννοια της διάταξης της αναπηρίας πρέπει να ενταχθεί οριζόντια σε όλες τις πολιτικές.

Τέλος ο κ. Γαργάλης μετέφερε στον Επίτροπο τα συμπεράσματα του αναπηρικού κινήματος σχετικά με την οικονομική κρίση και τις πολλαπλές της συνέπειες στα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.