Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ηλεκτρονική αναζήτηση θέσεων εργασίας μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα.

Για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού στον ΟΑΕΔ στα πλαίσια των νέων προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας αναφέρθηκε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪ.

«Κλιμακώνουμε χρονικά τις αλλαγές που χρειάζονται για να υπάρξει αυτόματη ηλεκτρονική αναζήτηση των κενών θέσεων εργασίας από την διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ με βάση το βιογραφικό και την περιοχή. Αντίστοιχη αναζήτηση θα είναι δυνατή και αντίστροφα, από την πλευρά των επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ υπογράμμισε ότι πιστοποιημένοι χρήστες είναι 70.000 επιχειρήσεις και 1 εκ. άνεργοι.

Μίλησε επίσης για τα κίνητρα που παρέχονται στους εργοδότες ώστε να δηλώσουν τις κενές θέσεις των επιχειρήσεών τους μέσα από τα ενεργητικά προγράμματα του Οργανισμού επισημαίνοντας ότι «επιδοτείται το μισθολογικό κόστος με προϋπόθεση να επιλέξουν εργαζόμενους μόνο μέσα από το μητρώο ανέργων».

Η κ. Καραμεσίνη ενημέρωσε και για τα νέα προγράμματα απασχόλησης. Άμεσα (ως το τέλος του μήνα), όπως είπε, βγαίνει το πρόγραμμα για τις 13.000 θέσεις εργασίας για νέους από 13 - 25 ετών, που ακολουθείται από πρόγραμμα εγγυημένης απασχόλησης.

«Ακολουθεί το πρόγραμμα για τις ηλικίες 30 -49, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το πρώτο για τους μακροχρόνια ανέργους για ηλικίες, άνω των 50. Επίσης ετοιμάζονται τα προγράμματα για τους νέους επιχειρηματίες και θα ακολουθήσουν και κάποια προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.