Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή δικαστικών Ενώσεων για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες τιμαλφή και μετρητά που είναι σε θυρίδες ή εκτός τράπεζας.

Εξαιρούνται από την υποχρέωση να δηλώσουν στο πόθεν έσχες φυλασσόμενα τιμαλφή , μετρητά σε θυρίδες ή και εκτός Τραπεζών οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου είχαν προσφύγει για το θέμα τέσσερις δικαστικές Ενώσεις.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή των Ενώσεων οι οποίες ζητούσαν την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης ως αντισυνταγματικής και παράνομης.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1468/2016 απόφασή της, έκρινε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση για την οποία ζητούν την ακύρωσή της ουσιαστικά δεν τους αφορά …Και αυτό , όπως αναφέρεται στην απόφαση γιατί «δεν έχει έδαφος εφαρμογής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς». Μάλιστα, όπως επισημαίνουν αυτό προκύπτει και από το υπόμνημα που κατέθεσαν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο οποίο σημειώνουν ότι δεν αφορά η επίμαχη απόφασή τους το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ενώσεις ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση ως προς το σκέλος εκείνο που αναφέρει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ότι δηλώνονται:

- τα φυλασσόμενα εκτός των Τραπεζών μετρητά (πάνω από 15.000 ευρώ), τιμαλφή, πολύτιμα είδη και μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ και

- τα στοιχεία των οικείων συγγενών (ενήλικων και θετών τέκνων, αδελφών, παππούδων και γιαγιάδων, εγγονών, κ.ά., την στιγμή που ο νόμος έχει καταργήσει την υποχρέωση αυτή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.