Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Άγνωστος «Χ» τα αγροτεμάχια για τον λογαριασμό του φετινού ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε αγωνία κρατά το υπουργείο Οικονομικών εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να υπολογίσουν ούτε κατά προσέγγιση πόσος θα είναι ο φετινός λογαριασμός του φόρου ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΙΑ).

Με τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο, η αξία των αγροτεμαχίων θα προστίθεται πλέον στην αξία των υπόλοιπων ακινήτων και εάν το σύνολο ξεπερνά τα 200.000 ευρώ θα επιβάλλεται συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη καθορίσει πως θα υπολογίζεται η αξία των αγροτεμαχίων.

Εάν αυτό γίνει με το υφιστάμενο σύστημα της Αντικειμενικής Αξίας Γης (ΑΑ-ΓΗΣ), τότε θα προκύψουν τεράστιες επιβαρύνσεις για όσους έχουν πολλά αγροτεμάχια και φυσικά για τους αγρότες. Οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν πάρει εντολή να «τρέξουν» εναλλακτικά σενάρια, ώστε αφενός μεν να εισπράξει το Δημόσιο, τα ποσά που έχει προϋπολογίσει από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, αφετέρου δε να μην προκύψουν επιβαρύνσεις που θα προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις, κυρίως μεταξύ των αγροτών.

Τα τεστ με τα εναλλακτικά σενάρια θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την Καθημερινή, την επόμενη εβδομάδα και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα δοθούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Προς το παρών η μαγική φόρμουλα δεν έχει βρεθεί, με αποτέλεσμα ο μεν ΕΝΦΙΑ να είναι ακόμη στον αέρα, οι δε φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.