Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

«Η καλύτερη εξυπηρέτηση των τυφλών στις μετακινήσεις τους με τα ΜΜΜ προτεραιότητα του ΟΑΣΑ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών είχε ο δ.σ του Οργανισμού.

Θέματα που αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τυφλών κατά τις μετακινήσεις τους με τα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, συζητήθηκε σε συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιάννη Σκουμπούρη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ εξετάζει θετικά και ήδη δρομολογεί λύσεις σε θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της τηλεματικής στα λεωφορεία και τρόλεϊ και συγκεκριμένα:

- Η αναγγελία των στάσεων στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα γίνεται στο εξής με τρόπο που να είναι απόλυτα αντιληπτός από τους τυφλούς επιβάτες.

- Θα ενταθούν οι προσπάθειες, σε συνεργασία με τους οδηγούς, για την κατά το δυνατόν καλύτερη επιβίβαση των τυφλών στα λεωφορεία.

- Ο ΟΑΣΑ θα συνεργαστεί με τους δήμους της Αττικής, ώστε να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των τυφλών στα ΜΜΜ, σε στάσεις και σε τέρματα των δρομολογίων.

- Ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει στην προμήθεια νέων πλατφορμών που θα τοποθετηθούν σε στάσεις για να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους.

- Θα επαναληφθούν στους οδηγούς των λεωφορείων και των τρόλεϊ, σεμινάρια που αφορούν ζητήματα καλύτερης μετακίνησης των τυφλών με τα ΜΜΜ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.