Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Έκδοση σύνταξης σε ένα μήνα προανήγγειλε ο Πετρόπουλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τον Σεπτέμβριο ο επανυπολογισμός των επικουρικών.

Από τον προσεχή Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο, θα γίνει ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων, όπως ανέφερε μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Ο επανυπολογισμός θα γίνει με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης (0,45%), ενώ θα τηρηθεί απαρεγκλήτως, το όριο των 1.300 ευρώ που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Απαντώντας σε αιτιάσεις μελών της Επιτροπής, ότι με την περικοπή του ΕΚΑΣ επλήγησαν εισοδήματα μικρότερα του αθροίσματος των 1.300 ευρώ μεικτά για κύρια και επικουρική σύνταξη, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το ΕΚΑΣ είναι επίδομα και όχι σύνταξη. Συνεχίζοντας προανήγγειλε την έκδοση της προσωρινής σύνταξης σε δυο μήνες, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση, πως όταν ολοκληρωθεί το νέο σύστημα υπολογισμού, η κύρια σύνταξη θα εκδίδεται στο σύνολό της σε ένα μήνα.

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής την οποία χαρακτήρισε «τεράστια», και πρόσθεσε, ότι ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ ετησίως και αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των ασφαλισμένων της χώρας. Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε επίσης, ότι έως το τέλος του έτους θα αποδοθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, περίπου 460 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από εισφορές περίθαλψης που είχαν παρακρατήσει τα ταμεία προκειμένου να καταβάλουν τις συντάξεις.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι οι αγρότες εντάσσονται στο νέο ασφαλιστικό σύστημα από την 1/1/2017 και κατά συνέπεια, δεν θίγονται όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος του έτους. Εν τω μεταξύ, ένταση σημειώθηκε μεταξύ του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου και του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, με αφορμή αναφορά του υφυπουργού Εργασίας στην κυβερνητική πρόταση, για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Ο κ. Πετρόπουλος κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν στην απλή αναλογική και να «ενώσουν το λαό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Κατσώτης αντέδρασε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση λέει ψέματα», διότι δεν πρόκειται για απλή αναλογική και πρόσθεσε ότι «παίζει την αξιοπιστία της κορώνα γράμματα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.