Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Μοβ ντομάτες κατά του καρκίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη δημιουργία γενετικά τροποποιημένης ντομάτας προχώρησαν οι επιστήμονες.

Ερευνητές από το Κέντρο «John Innes» εμπλούτισαν ντομάτες με τη χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, η οποία εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στα μύρτιλα, στα μαύρα βατόμουρα, καθώς και σε άλλα είδη μούρων. Οι ανθοκυανίνες έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα προσφέρουν προστασία κατά των καρδιαγγειακών νόσων και άλλων χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης. Πρόσφατα πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι οι μοβ ντομάτες εμπόδισαν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ιδέα της μοβ ντομάτας συνέλαβαν Βρετανοί επιστήμονες, ωστόσο η παραγωγή της έγινε σε θερμοκήπιο στο Οντάριο του Καναδά, όπου η νομοθεσία για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι πιο χαλαρή. Από την καλλιέργεια αναμένεται να προκύψουν 2.000 λίτρα χυμού, τον οποίο οι επιστήμονες θα εξετάσουν σε νέα μελέτη, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα οφέλη της μοβ ντομάτας και στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, ευελπιστούν ότι σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος για την πώληση του χυμού στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Η καθηγήτρια Cathie Martin από το Κέντρο «John Innes» δήλωσε: «Επιδίωξή μας είναι να βρούμε έναν τρόπο, ώστε οι καταναλωτές να ωφεληθούν από τις ανακαλύψεις μας».


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.