Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Προγράμματα απασχόλησης 440.000 ανέργων εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις βασικούς πυλώνες καταπολέμησης της ανεργίας εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με σκοπό το «χτύπημα της ανεργίας που είναι ο πρωταρχικός στόχος αυτής της κυβέρνησης» όπως είπε.

Η δημιουργία του "Εθνικού Συμβουλίου Απασχόλησης" που πραγματοποιείται μετά από πρόταση του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, θα χαράσσει μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Σημείωσε όμως ότι για να αρχίσει να μειώνεται η ανεργία θα πρέπει «να προχωρήσει η ανάκαμψη που όλα δείχνουν ότι ξεκινάει γρήγορα». «Να δώσουμε ευκαιρία στους νέους αλλά και στους μακροχρόνια άνεργους να βρουν δουλειά» ώστε να διορθωθούν οι αδικίες που έγιναν εξαιτίας της κρίσης είπε ο Πρωθυπουργός.

Γιατί, όπως είπε, αν μείνουν χωρίς δουλειά για πολύ μεγάλο διάστημα θα μιλάμε για «χαμένες γενιές». Η προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας θα χρηματοδοτηθεί από προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Οι πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης θα αφορούν εκτός από την επαγγελματική αποκατάσταση, τη μαθητεία και την κατάρτιση με χορήγηση ειδικών πιστοποιητικών επειδή στόχος είναι όπως τόνισε ο κ.Σαμαράς οι πολίτες που θα βρουν εργασία, να έχουν τα δεδομένα για να παραμείνουν σε αυτή.

Και οι τρεις πυλώνες εργασιακής αποκατάστασης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα απασχολήσουν συνολικά 440.000 ανέργους.

Τα προγράμματα του πρώτου πυλώνα αφορούν 114.000 ανέργους όλων των κατηγοριών και θα υλοποιηθούν άμεσα. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων από ευπαθείς ομάδων όχι μόνο αναπήρους αλλά και φυλακισμένους και οροθετικούς.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά 240.000 νέους που δεν εργάζονται και δεν φοιτούν και θα τους προσφέρει εργασιακή εμπειρία με κατάρτιση και πιστοποίηση.

«Στόχος του προγράμματος είναι μέσα στο 2014-2015 να μην υπάρχει κανένας νέος που να μην έχει κάνει ένα επαγγελματικό ξεκίνημα και να μην έχει κολλήσει το πρώτο του ένσημο» είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά 90.000 δικαιούχους από νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο μέλος και προβλέπει κοινωφελή εργασία στον δημόσιο τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Έτσι δημιουργούνται πάνω από 440.000 ευκαιρίες εκ των οποίων οι 80.00 είναι άμεσες» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς που τόνισε ότι αυτές οι δράσεις δεν εξαντλούν τις δράσεις της κυβέρνησης για την ανεργία αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Εκτός από τα προγράμματα αποκατάστασης ανέργων ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Άτλας που θα λύσει όπως είπε τα προβλήματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης επιτρέποντας μέχρι τα μέσα του 2015 όλοι να λαμβάνουν τις συντάξεις τους αμέσως και πλήρως.

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.