Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Δάσκαλος ξύρισε τα μαλλιά του για συμπαράσταση με μαθητή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το παιδί είχε μείνει φαλακρό εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας και δέχονταν τα πειράγματα συμμαθητών.

Σε εθνικό ήρωα του Ιράν έχει αναδειχθεί ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου ο οποίος προχώρησε σε μια συγκινητική πράξη για να βοηθήσει έναν άρρωστο μαθητή του.

Ο δάσκαλος Ali Mohammadian ξύρισε το κεφάλι του, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη του στο μαθητή που έχει μείνει φαλακρός εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας.

Ο Mohammadian παρατήρησε ότι ο μαθητής έπεφτε θύμα εκφοβισμού, ενώ γίνονταν και αποδέκτης χλευαστικών σχολίων. Έτσι αποφάσισε να ξυρίσει και ο ίδιος τα μαλλιά του.

Κατόπιν ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook, με τον ίδιο να στέκεται δίπλα στον 8χρονο μαθητή, γράφοντας πως «Τα κεφάλια μας είναι ευαίσθητα στα μαλλιά».

Σε λίγες ώρες εκατοντάδες Ιρανοί είχαν δει και μοιραστεί τη φωτογραφία. «Όταν μπήκα στο Facebook την επόμενη μέρα, δεν μπορούσα να πιστέψω τον αριθμό των ανθρώπων που είχαν κάνει “Like” και “Share” τη φωτογραφία», δήλωσε ο δάσκαλος μιλώντας στον Guardian.

Σύντομα όλη η τάξη έκανε το ίδιο και έτσι η παρενόχληση του μαθητή σταμάτησε.

Ο δάσκαλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί, ενώ η κυβέρνηση ενίσχυσε οικονομικά την οικογένεια του παιδιού για την αντιμετώπιση της ασθένειάς του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.