Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Αντιδρούν οι αρτοποιοί στην απελευθέρωση του επαγγέλματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιπαράθεση με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας των κλάδων στους οποίους επέρχονται αλλαγές από την υιοθέτηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης παραβλέπει τις 140.000 θέσεις εργασίας της βιοτεχνικής αρτοποιίας και τους 15.000 αρτοποιούς της χώρας και εξισώνει το κατεψυγμένο ψωμί με το φρέσκο», όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις αλλαγές που επέρχονται στον κλάδο.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δίνονται προνόμια στα σούπερ μάρκετ και παραπλανάται ο καταναλωτής καθώς εξισώνεται η εγκατάσταση της περάτωσης ψησίματος (bake off) με τους φούρνους. Αυτό όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία συμβαίνει διότι στις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, για τον κλάδο, τα νέα σημεία πώλησης ψωμιού θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη «φούρνος».

Πάντως υπενθυμίζεται ότι με βάση τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης ο κύριος στόχος είναι να πωλείται στο άμεσο μέλλον το ψωμί ζυγιζόμενο και όχι με τη φρατζόλα. Αυτό εκτιμάται ότι θα φέρει αποκλιμάκωση της τάξης του 20% στην τιμή πώλησης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.