Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Από καρκίνο πάσχει ο συγγραφέας Χένινγκ Μανκέλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Έχω πολύ μεγάλη αγωνία παρότι μπορώ να την ελέγξω» είπε.

Από καρκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι πάσχει ο σουηδός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Χένινγκ Μανκέλ.

Ο πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος συγγραφέας είναι γνωστός για τον ήρωά του επιθεωρητή Κουρτ Βαλάντερ που δημιούργησε πριν από 25 χρόνια. Τα δέκα μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες κι έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχουν επίσης μεταφερθεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ο βρετανός ηθοποιός Κένεθ Μπράνα έχει υποδυθεί τον Βαλάντερ στην τηλεόραση.



Ο Μανκέλ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε πρόσφατα με κακοήθη όγκο στον αυχένα και στον αριστερό πνεύμονα.

«Ο καρκίνος μπορεί να έχει κάνει μετάσταση και σε άλλα σημεία του σώματός μου», έγραψε ο Μανκέλ στην ιστοσελίδα του. Ο καρκίνος εντοπίστηκε ύστερα από επίσκεψή του σε ορθοπαιδικό στη Στοκχόλμη, τον οποίο συμβουλεύτηκε επειδή είχε πόνους στον αυχένα. Ο συγγραφέας είπε ότι αναμένει οι γιατροί του Γκέτενμποργκ, όπου κατοικεί, να αποφασίσουν για την θεραπεία που θα του χορηγήσουν.

Ο 65χρονος δήλωσε ότι αποφάσισε να γράψει για την κατάσταση της υγείας του και για την θεραπεία που θα ακολουθήσει στη σουηδική εφημερίδα Goteborgs-Posten. «Έχω πολύ μεγάλη αγωνία παρότι, σε γενικές γραμμές, μπορώ να την ελέγξω», έγραψε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.