Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι την Παρασκευή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε φόρους-φωτιά καλούνται να πληρώσουν ενάμισι εκατομμύριο φορολογούμενοι μέχρι την Παρασκευή. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών η 31η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, των δόσεων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2011-2013, του φόρου εισοδήματος για το 2013 και του ΕΕΤΗΔΕ του 2012.

Ειδικότερα, στα «γκισέ» της εφορίας καλούνται όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητο 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου για αυτή την κατηγορία φορολογούμενων παρέχεται έκπτωση 1,5%.

Μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να καταβληθεί και η έκτη δόση του ΦΑΠ των οικονομικών ετών 2011-2012 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ αλλά και η τέταρτη δόση του ΦΑΠ του 2013 για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας.

Στο ταμείο θα προσέλθουν και όσοι έλαβαν το χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα για τον φόρο εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 τον Νοέμβριο και καλούνται να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό με έκπτωση 1,5%.

Τέλος, προθεσμία μέχρι την Παρασκευή έχουν και όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων εντοπίστηκαν από την ηλεκτρονική διασταύρωση να μην έχουν πληρώσει το «χαράτσι» του 2012 και οι οποίο καλούνται να το εξοφλήσουν αναδρομικά.

Η εξόφληση των παραπάνω φόρων γίνεται αποκλειστικά από τις τράπεζες με την «Ταυτότητα Οφειλής», η οποία εκδίδεται από το Taxis, είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις με πιστωτικές κάρτες είτε με υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση καταβολής οφειλών μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.