Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Εφοριακοί δέχονται ακόμη και απειλές για τη ζωή τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απόγνωση πολλών φορολογουμένων που καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά σε φόρους τους οδηγεί πολλές φορές σε ακραίες πράξεις με αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινά οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Ηρακλείου να δέχονται απειλές για τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα τα όσα διαδραματίζονται στην ΔΟΥ Ηρακλείου κατήγγειλε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο προϊστάμενος της Μανώλης Ρολάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο πριν από λίγες ημέρες ένας φορολογούμενος δεν δίστασε ακόμα και να του βγάλει πιστόλι πάνω στο γραφείο του ο οποίος του ζητούσε να του διαγράψει το φόρο που του είχε επιβληθεί ενώ ένας άλλος ο οποίος χρωστούσε 400 χιλιάδες ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο τον απείλησε ότι θα φέρει μπιτόνι με βενζίνη και θα βάλει φωτιά στην ΔΟΥ.

Αυτά και άλλα πολλά αντιμετωπίζουμε επισημαίνει ο κ.Ρολάκης που τονίζει ότι πλέον οι απειλές είναι καθημερινές.

«Εμείς δεν ψηφίζουμε τους νόμους αν δεν τους εφαρμόσουμε πάμε για παράβαση καθήκοντος. Είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόζω τους Νόμους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο πολίτης μπορεί να διαμαρτυρηθεί μέσα στη λογική ότι μπορώ να μεταφέρω αρμοδίως το αίτημα και όχι να βρίζει χυδαιότατα» επισημαίνει ο ίδιος.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που πάνω στην απόγνωσή τους και στην απελπισία τους απειλούν ότι αν δεν τους κάνει δεκτό το αίτημά τους, τότε θα αυτοκτονήσουν ενώ άλλοι λιποθυμούν, άλλοι φωνάζουν και άλλοι βρίζουν χυδαιότατα.

Με αφορμή τα περιστατικά που σημειώνονται ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ηρακλείου έχει στείλει έγγραφο στον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου με το οποίο του ζητά τη στήριξη της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ να κάνουν συχνές περιπολίες έξω από την εφορία στη λεωφόρο Κνωσού.

Ο ίδιος παράλληλα εξηγεί το βάρος που έχει αναλάβει η ενιαία ΔΟΥ Ηρακλείου που εδώ και λίγες ημέρες έχει πάνω της το μισό Νομό Ηρακλείου και πλέον εξυπηρετεί περίπου 300 χιλιάδες φορολογούμενους παρά το γεγονός ότι το προσωπικό δεν επαρκεί καθώς το τελευταίο διάστημα πολλοί υπάλληλοι βγήκαν στην σύνταξη.

Αναγκάζονται οι υπάλληλοι πολλές φορές να δουλεύουν και τα βράδια αλλά και τα Σάββατα προκειμένου να βγει ο αυξημένος όγκος δουλειάς και να διεκπεραιωθούν γρηγορότερα οι υποθέσεις των φορολογουμένων.

Τέλος ο κ.Ρολάκης έστειλε σαφές μήνυμα στους βουλευτές, επειδή πλησιάζουν οι εκλογές του Μαΐου, ότι κανένας υπάλληλος δεν θα δεχθεί παρεμβάσεις στο έργο του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.