Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχέδιο-σοκ των δανειστών για άρση της αναστολής πλειστηριασμών.
Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ, το υπουργείο Ανάπτυξης και τα κλιμάκια της τρόικας συζητούν επί του θέματος και αναμένεται η σύνταξη του σχεδίου, βάσει του οποίου θα γίνει η άρση από 1η Ιανουαρίου του 2014.

Όπως αναφέρει η Real News, οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να αποφασίσει μέχρι το Σεπτέμβριο την άρση της απαγόρευσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, περιγράφεται εμμέσως η αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς, μέσω σχεδίου, από το Σεπτέμβριο του 2013.

Η άρση των πλειστηριασμών θα γίνεται ως εξής: Κάθε έξι μήνες θα μειώνεται η αντικειμενική αξία των ακινήτων που θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό κατά 50.000 ευρώ. Έτσι, με την άρση τα πρώτα που θα πλειστηριασθούν θα έχουν αξία 200.000 ευρώ, μετά από έξι μήνες θα ακολουθήσει πακέτο με αντικειμενική αξία 150.000 κ.ο.κ. Στόχος, σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη, είναι να φτάσει ο πήχης στα ακίνητα σημερινής αξίας 100.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν και την κρίσιμη μάζα αυτών που δεν αποπληρώνονται.

Από τους πλειστηριασμούς θα εξαιρείται η πρώτη κατοικία μόνο για τους οικονομικά επιβαρυμένους δανειολήπτες, τους ασθενείς, τους ανέργους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου της οικονομικής τους κατάστασης.

Ως εναλλακτική πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι η άρση της αναστολής ως εξής: τα ακίνητα του 2009 να βγουν σε πλειστηριασμό το 2014, τα ακίνητα που χτύπησαν «κόκκινο» το 2010 να πλειστηριασθούν το 2015 και ούτω καθεξής.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.