Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η πραγματικά παραμυθένια ζωή στη Δανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα λόγοι που καθιστούν πρότυπο τη χώρα.

Αποτελεί μια χώρα-πρότυπο στην Ευρώπη τόσο για την οικονομική της οργάνωση, όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Διαβάστε 10 λόγους που μας κάνουν να ζηλεύουμε τη ζωή στη Δανία....

1. Οι Δανοί είναι στην πρώτη θέση ως προς την ποιότητα ζωής τους. Συγκεκριμένα, οι Δανοί βαθμολογούν τη ζωή τους με 7,8 με άριστα το 10. Καθόλου άσχημα, αν σκεφτεί κανείς τους φόρους που πληρώνουν, που είναι και οι υψηλότεροι στον κόσμο. Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από σχετική έρευνα όπου αναλύθηκαν συγκεκριμένες χώρες.

2. Οι Δανοί, σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται να είναι και από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο και το μυστικό τους είναι ότι έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες. Με άλλα λόγια, οι κάτοικοι της Δανίας έχουν χαμηλότερες προσδοκίες σε σύγκριση με άλλους λαούς, πράγμα που σημαίνει ότι χρόνο με το χρόνο εκπλήσσονται ευχάριστα όταν ανακαλύπτουν έστω και μικρά πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα, γιατί δεν μπορούν να πάνε χειρότερα.

3. Οι πιο χαρούμενοι εργαζόμενοι ζουν επίσης, στη Δανία, σύμφωνα με έρευνα, καθώς οι Δανοί φαίνεται να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους, σε σχέση με τους κατοίκους άλλων χωρών, τόσο εντός Ευρώπης όσο και εκτός.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι Δανοί είναι κατά 35% ευτυχισμένοι με τη δουλειά τους, ενώ οι Νορβηγοί και οι Σουηδοί 33% και 32% αντίστοιχα. Εκτός Ευρώπης, 31% είχαν οι Καναδοί, ενώ το 29% μοιράζονται οι Αμερικανοί και οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας.

Στον αντίποδα της έρευνας, δηλαδή ανάμεσα στους πιο δυσαρεστημένους υπαλλήλους στον κόσμο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Έλληνες (13%), μόλις μια θέση πριν από το τέλος, όπου βρίσκονται οι Σλοβάκοι και οι κάτοικοι του Χόνγκ Κόνγκ με 12%. Πού είμαστε εμείς και που είναι οι Δανοί!

4. Στη Δανία οι άνθρωποι είναι τόσο ευτυχισμένοι με τη δουλειά τους γιατί έχουν καταπληκτικά προνόμια. Ένα από αυτά, που είναι από τα σημαντικότερα για μια γυναίκα, είναι η άδεια μητρότητας. Ο μέσος όρος διάρκειας αυτής στη Δανία είναι 52 εβδομάδες και είναι 100% μετά αποδοχών!

5. Ακόμα κι άνεργος να μείνεις στη Δανία, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς αν κάποιος χάσει τη δουλειά του, η κυβέρνηση συνεχίζει να πληρώνει τον εργαζόμενο με το 90% του μισθού του για δυο χρόνια!

6. Στην Κοπεγχάγη, οι χρήστες ποδηλάτου έχουν τεράστια ειδική λεωφόρο για ποδήλατα. Δεν είναι τυχαίο που το 50% των Δανών χρησιμοποιεί το ποδήλατο για να πάει στη δουλειά καθημερινά.

7. Τα πανεπιστήμια της Δανίας παρέχουν 100% δωρεάν εκπαίδευση και είναι πανέμορφα από κάθε άποψη. Επίσης παρέχουν επιπλωμένα δωμάτια σε φοιτητές, με καταπληκτική και μοντέρνα επίπλωση, καθώς και ειδικό χώρος μελέτης με φυσικό φως.

8. Η Δανία είναι γνωστή για τις λειτουργικές ευαισθησίες της στο σχεδιασμό. Σε κάθε είδους σχεδιασμό, από έπιπλα μέχρι εργαλεία.

9. Η συγκατοίκηση εφευρέθηκε από τους Δανούς και πολλοί Δανοί ζουν κατά τέτοιο τρόπο. Έχουν καταφέρει έτσι να έχουν λιγότερο μαγείρεμα, λιγότερο πλύσιμο και ζουν σαν να είναι όλοι μαζί σε ένα μικρό χωριό.

10. Η αρχιτεκτονική της που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο με πολύ καλά διατηρημένα και καθαρά σπίτια, «Η μικρή γοργόνα», το παραμύθι που τόσο αγάπησαν όλα τα κορίτσια στην παιδική τους ηλικία, τα γλυκά που μερικά είναι από τα νοστιμότερα γλυκά του κόσμου και φυσικά οι Βικινγκς που προέρχονται από τη Δανία και τις γύρω περιοχές είναι μερικοί επιπλέον λόγοι...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.