Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Μαζική διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στο Δουβλίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό έχει προκαλέσει σχετικό νομοσχέδιο.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Δουβλίνου το Σάββατο διαμαρτυρόμενοι κατά του κυβερνητικού σχεδίου να επιτραπεί η περιορισμένη πρόσβαση στην άμβλωση, στις περιπτώσεις όπου η ζωή μιας γυναίκας είναι σε κίνδυνο.

Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στο πλαίσιο της οργάνωσης της αποκαλούμενης «Εθνικής Αγρυπνίας για τη Ζωή».

Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στην ιστορία της Ιρλανδίας. «Η σημερινή προσέλευση δείχνει ότι η ιρλανδική κοινωνία ανησυχεί όλο και περισσότερο για τις νομοθετικές ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την άμβλωση», ανέφερε η Καρολάιν Σίμονς μια από τις εκπροσώπους των συγκεντρωμένων.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν συμφωνήσει σε ένα νομοσχέδιο που δίνει περιορισμένη πρόσβαση στην άμβλωση σε περιπτώσεις όπου η ζωή μιας γυναίκας βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά το σχέδιο νόμου έχει προκαλέσει πολιτική διαίρεση στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η κυβέρνηση ελπίζει να θέσει σε ισχύ τη νομοθεσία πριν από τον Ιούλιο, με τον πρωθυπουργό Έντα Κένι να δηλώνει ότι αναμένει να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι δεν υπερψηφίσουν θα διαγραφούν από το κόμμα του. Αν και η οποιαδήποτε πιθανή διαγραφή θα ήταν απίθανο να απειλήσει την κυβερνητική πλειοψηφία, εν τούτοις αυτό θα ήταν ένα πλήγμα για τον ιρλανδό πρωθυπουργό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.