Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Βραβείο για 'Προσβάσιμο Τουρισμό' στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά την πρόσφατη διάκρισή του με την απόκτηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου EEA του Ευρωπαϊκού προγράμματος Medeea για την εξοικονόμηση ενέργειας, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς έχει αναδειχτεί νικητής προορισμός το 2013 στην Κύπρο στο διαγωνισμό για την επιλογή του άριστου Ευρωπαϊκού τουρισμού με θέμα «Προσβάσιμος Τουρισμός», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος European Destinations of Excellence- EDEN 2013 «Accessible Tourism”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς.

Αντικείμενο του φετινού διαγωνισμού EDEN VI αποτελεί ο «Προσβάσιμος Τουρισμός». Συγκεκριμένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο διαγωνισμός EDEN VΙ βραβεύει εκείνους τους προορισμούς, οι οποίοι έχουν αναπτύξει τουριστικά τον προορισμό τους με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προσβάσιμος προς όλους τους επισκέπτες, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση, ηλικία ή και αναπηρία.

Σύμφωνα με τις Οδηγίες της ΕΕ οι επιλέξιμοι προορισμοί, για το φετινό διαγωνισμό EDEN VΙ «Προσβάσιμος Τουρισμός», πρέπει να λάβουν υπόψη το γενικό σκοπό του Προγράμματος EDEN και να συμφωνούν με τα γενικά κριτήρια βράβευσης. Σκοπός της Προπαρασκευαστικής Δράσης EDEN αποτελεί «η ανάδειξη της αξίας, της ποικιλίας και των κοινών χαρακτηριστικών των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών και η προώθηση των προορισμών, όπου η οικονομική τους ανάπτυξη επιδιώκεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού», προστίθεται στην ανακοίνωση .

Οι συμμετέχοντες προορισμοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ως κατευθυντήριες οδηγίες, τα γενικά κριτήρια βράβευσης καθώς και μια συγκεκριμένη προϋπόθεση, ώστε να μπορούν να συμβαδίζουν με το σκοπό και την έννοια του Προγράμματος EDEN.

Στόχος γενικά του προγράμματος είναι η προσέλκυση αξιών από διαφορετικούς προορισμούς, η ποικιλομορφία, καθώς και τα κοινά χαρακτηριστικά των Ευρωπαϊκών Τουριστικών προορισμών. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται ο τρόπος προβολής των αναδυόμενων Ευρωπαϊκών Προορισμών, δημιουργώντας μια πλατφόρμα για τη διάδοση ορθών πρακτικών και προώθησης της δικτύωσης μεταξύ των βραβευμένων νικητών προορισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με τη διάκριση του αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς αποκτά μια σημαντική προοπτική ανάδειξης και ανάπτυξης της περιοχής, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα και προνόμιο συμμετοχής και προβολής του στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού 2013, που θα διοργανωθεί στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, συνεχίζει η ανακοίνωση , προσφέρεται η δυνατότητα και η ευχέρεια προβολής στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης μαζί με τους υπόλοιπους νικητές προορισμούς των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα European Destinations of Excellence– ΕDΕΝ 2013 «Accessible tourism”.

Εξάλλου, η Πόλη Χρυσοχούς μαζί με τους υπόλοιπους προορισμούς του φετινού διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία προβολής τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της επίσημης ιστοσελίδας EDEN στην Κύπρο και διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσω της ανακοίνωσης, ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς διαβεβαιώνει ότι θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε ο Δήμος και η ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς να καταστεί ένας ξεχωριστός ποιοτικός τουριστικός προορισμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.