Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Χαράτσι 45% στους Έλληνες μετανάστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλούνται να φορολογηθούν για χρήματα που έχουν στείλει από το εξωτερικό.

Tα μισά λεφτά από όσα έφερναν στην πατρίδα τα περασμένα χρόνια παρόλο που φορολογήθηκαν ήδη στη χώρα όπου δούλευαν αρπάζει το ελληνικό κράτος από τους Έλληνες μετανάστες.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», το υπουργείο Οικονομικών ζητά να πληρώσουν ως φόρο το 45% επί των χρημάτων που έφεραν, διαφορετικά να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια που θα κρίνουν επί της ουσίας τις υποθέσεις τους.

Κι αυτό γιατί όπως προβλέπει η νομοθεσία θα έπρεπε να είχαν κάνει δήλωση αλλαγής τόπου φορολογικής κατοικίας προτού μετοικήσουν και να ζητήσουν να υπαχθούν είτε στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, αν διέμεναν στην Αττική, είτε στη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του νομού τους, αν ζούσαν στην επαρχία. Από τα εκατομμύρια Ελλήνων όμως σε όλο τον κόσμο οι περισσότεροι δεν το έχουν κάνει είτε επειδή δεν άφησαν τίποτα πίσω που να τους συνδέει με την πατρίδα, είτε από άγνοια ή και λοιπούς άλλους λόγους. Πολλοί, όμως εργαζόμενοι έστελναν επί χρόνια εκατομμύρια ευρώ στη χώρα μας, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν κάποιες φορές από κοινού με συγγενείς τους.

Έτσι, επειδή η Εφορία τους θεωρεί ακόμα κατοίκους Ελλάδας, με τις διασταυρώσεις καταθέσεων και εισοδημάτων βλέπει ότι καταθέτουν λεφτά σε τράπεζες ενώ δεν έχουν δηλώσει αντίστοιχα εισοδήματα στη χώρα μας. Ωστόσο τα λεφτά αυτά δεν κρύβονται και δίνουν «στόχο» στις ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ να τους ελέγξουν ως φοροφυγάδες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός κατοίκου Αγγλίας, που έλαβε πρόσκληση ελέγχου από το ΣΔΟΕ επειδή από το 2006 έως το 2011 που ζει στο εξωτερικό είχε ελάχιστο ή μηδενικό εισόδημα στην Ελλάδα αλλά έστελνε σχεδόν ανελλιπώς κάθε μήνα εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 900.00 ευρώ σε ατομικούς ή κοινούς λογαριασμούς που τηρούσε σε ελληνικές τράπεζες.

Οι λύσεις που δίνει πλέον το κράτος σε όλους αυτούς είναι δύο. Ή να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια ή αν προλαβαίνουν να πάρουν τα λεφτά από τη χώρα για να μη χάσουν τα μισά, καθώς, όπως ορίζει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, η Εφορία δεν μπορεί να δεχτεί την εκπρόθεσμη αλλαγή φορολογικής κατοικίας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.