Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Κινδυνεύουν με λουκέτο ιατρεία στην Ηλεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αιτία τα χρωστούμενα των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεκάδες ιατρεία κινδυνεύουν με λουκέτο και στην Ηλεία εξαιτίας της τεράστιας καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλόμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως τον ΟΠΑΔ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Νίκος Γαλανόπουλος με χθεσινές του δηλώσεις, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και απεύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση για την άμεση αποπληρωμή των ιατρών.

«Εδώ και δυο χρόνια δεν έχουν αποδοθεί τα οφειλόμενα στους γιατρούς και παρότι ασκούνται διαρκώς πιέσεις, αυτό δεν έχει επιτευχθεί με αποτέλεσμα να λείπουν από τους πάροχους υγείας πολλά χρήματα. Για μια ακόμα φορά κάνω έκκληση να δοθούν τα χρήματα γιατί είναι αναγκαία για να συνεχίσουν κάποια ιατρεία που είναι εν κινδύνω. Διαφορετικά μέχρι το φθινόπωρο δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γαλανόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη κρίση που βιώνει ο χώρος της υγείας τονίζοντας ότι η στέρηση εσόδων και η αδυναμία της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει επαρκώς τις υπηρεσίες υγείας έχει σαν αντανάκλαση οι παρεχόμενες υπηρεσίες να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο όπως τόνισε, φθάνει σε σημείο να είναι και επικίνδυνο. «Άρα, υπάρχουν ελλείμματα και λυπάμαι γι’ αυτό. Εμείς από την άλλη πλευρά πιέζουμε, ο χώρος της υγείας να είναι από τους τελευταίους στους οποίους θα έπρεπε να γίνουν περικοπές.

Επίσης, να τονίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα πρέπει να απομονωθούν με κάθε τρόπο όσοι δεν κάνουν σωστή χρήση του δημόσιου χρήματος. Όσοι κάνουν υπέρβαση ή κατάχρηση δαπανών, όσους δε σέβονται το χρήμα του ελληνικού λαού και στο δικό μας χώρο ένα μικρό ποσοστό ενδεχόμενα να έχει ευθύνες. Εμείς αυτούς, κατά τον πλέον επίσημο τρόπο τους απομονώνουμε και τους καταγγέλλουμε».


Πηγή: http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.