Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα ασπίδα προστασίας κατά της τερηδόνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρησης της καλής υγείας των οστών.
Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καλής υγείας και ιδιαίτερα της υγείας των οστών.

Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έρχονται να προσθέσουν τις θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης γαλακτοκομικών, και ιδιαίτερα του τυριού, στην υγεία των δοντιών και συγκεκριμένα στην προστασία τους έναντι της τερηδόνας.

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό General Dentistry έδειξε μια σημαντική αύξηση του pH της στοματικής κοιλότητας μετά από κατανάλωση τυριού και διατήρηση σε επίπεδα μεγαλύτερα του 5.5.

Όπως είναι γνωστό μετά τα γεύματα ακολουθεί πτώση του pH του στόματος, με τις τιμές κάτω από το 5,5 να συνδέονται με σημαντική διάβρωση του σμάλτου των δοντιών και πρόκληση τερηδόνας. Έτσι, τα αποτελέσματα της μελέτης απέδωσαν στο τυρί ιδιότητες προστασίας έναντι της τερηδόνας.

Η κατανάλωση γάλακτος και γιαουρτιού δεν έδειξε να προκαλεί κάποια αλλαγή στο pH του στόματος, αλλά σίγουρα δεν επέφερε μείωση αυτού.

Η μελέτη απέδωσε την αύξηση του pH από την κατανάλωση τυριού στην αυξημένη παραγωγή σάλιου, η οποία αποτελεί έναν φυσικό τρόπο με τον οποίο το στόμα διατηρεί ένα σταθερό επίπεδο οξύτητας. Επιπλέον, διάφορες ενώσεις που βρίσκονται στο τυρί μπορούν να προσκολληθούν στην αδαμαντίνη των δοντιών και να βοηθήσουν στην περαιτέρω προστασία των δοντιών από το οξύ.

Επομένως, προστατεύεστε τα δόντια σας από την τερηδόνα με ένα κομμάτι τυρί στο τέλος του γεύματός σας όταν δεν έχετε τη δυνατότητα να τα βουρτσίσετε.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.