Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ελεύθεροι κυκλοφορούν 800 παιδεραστές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκθεση - σοκ της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότεροι από 800 άνδρες που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν την τελευταία δεκαετία από την αστυνομία για παιδοφιλία, χρήση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδεραστία κυκλοφορούν ελεύθεροι, εκμεταλλευόμενοι τα παράθυρα του νόμου.

Αυτό καταγγέλλει στο «Πρώτο Θέμα» ο υποδιοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ρίχνοντας την ευθύνη στο νομικό πλαίσιο που ισχύει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ασφάλειας, από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Το απίστευτο είναι, ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα πίσω από τα κάγκελα των φυλακών είναι μερικές δεκάδες.

Την ώρα που 800 και πλέον παιδόφιλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, έρευνες δείχνουν ότι ένα στα δέκα παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Κάθε μέρα γίνεται στην Ασφάλεια τουλάχιστον μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ενώ το 60% των παιδόφιλων στρέφεται σε αγόρια ηλικίας από 7 ως 16 ετών και το 40% σε κορίτσια ηλικίας από 8 ως 15 ετών.

«Οι νομοθέτες σε όλον τον κόσμο τιμωρούν αυτόν που αγοράζει ή διακινεί υλικό παιδικής πορνογραφίας για να κόψουν τη φόρα στους ανθρώπους που κακοποιούν μικρά παιδιά. Και όταν λέμε κακοποιούν μικρά παιδιά εννοούμε από έξι μηνών βρέφη ως 8,9,10 και 12 ετών», δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Σφακιανάκης.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η αστυνομία κινείται στα τυφλά, σε ό,τι αφορά την τύχη των παιδεραστών, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές για τη μετέπειτα πορεία τους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δε γνωρίζουν να οι δράστες καταδικάζονται, αν και πότε παίρνουν άδειες και το κυριότερο, πότε αποφυλακίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.