Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πάτρα: Aπίστευτη ταλαιπωρία ατόμου με διπλή αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων έχει ως εξής:

"Τα όρια αντοχής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Πολύμηνες καθυστερήσεις κρατούν εγκλωβισμένα χιλιάδες άτομα με αναπηρία, των οποίων τα επιδόματα κόβονται μέχρι να επαναξιολογηθούν. Γραφειοκρατία, ανορθολογικές αξιολογήσεις που προκαλούν ενστάσεις επί ενστάσεων, προχειρότητες και κενά στη στελέχωση των υγειονομικών επιτροπών.

Η παρατηρούμενη καθυστέρηση στην εξέταση των ασφαλισμένων από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων (όπως νευρολόγων, ψυχιάτρων και καρδιολόγων), οι οποίοι είναι αναγκαίοι για τη στελέχωση των οικείων επιτροπών. Τραγικά περιστατικά παρατηρούνται καθημερινά στα ΚΕΠΑ όλης χώρας με αποκορύφωμα σήμερα την παραπομπή ατόμου με διπλή αναπηρία (καρδιολογική και ψυχική) σε Υγειονομική Επιτροπή άλλης Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να εξετασθεί. Συγκεκριμένα ο κος Σκουντριανός Ανδρέας με ΑΦΜ: 019149691, κατέθεσε αίτηση στα ΚΕΠΑ προκειμένου να του επαναχορηγηθεί η σύνταξη αναπηρίας. Ύστερα από δωδεκάμηνη αναμονή εξετάστηκε πριν ένα μήνα αρχικά για το πρόβλημα καρδιάς.

Όσο αφορά στη ψυχική αναπηρία ενημερώθηκε τηλεφωνικώς τις 10-06-2013 ,πως λόγο έλλειψης ψυχιάτρων στο ΚΕΠΑ της Πάτρας θα εξεταστεί από την Υγειονομική Επιτροπή το ΚΕΠΑ της Κεφαλονιάς τις 11-06-2013. Πρόκειται για μια ακόμη κοινωνικά ανάλγητη, ηθικά απαράδεκτη και εντελώς απάνθρωπη συμπεριφορά.

Η ανικανότητα της Πολιτείας και η ανεπάρκεια των ιθυνόντων οδηγεί πλέον στην απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν λαμβάνεται υπόψη η σωματική και ψυχική ταλαιπωρία που έχει προκληθεί ούτε φυσικά εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μεταβεί σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα προκειμένου να εξετασθεί.

Ζητούμε εδώ με και τώρα την παραίτηση των ιθυνόντων και όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του κου Σκουντριανού Ανδρέα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.