Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

«Δε θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας.

Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν, εφόσον ο κρατικός προϋπολογισμός εγγυάται την ομαλή καταβολή τους διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διαφωνώντας με τις νέες αμφισβητήσεις που προκαλούν οι διαπιστώσεις της ΤτΕ για τη διατήρηση των συντάξεων στα σημερινά επίπεδα.

Διευκρινίζει, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ότι σήμερα η μέση σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 907,65 ευρώ και προβλέπει αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, της αύξησης των ελέγχων για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και της διαφαινόμενης σταθεροποίησης της απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης δηλώνει ότι το νέο σύστημα θα είναι ανταποδοτικό και προαναγγέλλει επέκταση του εργοσήμου και καθιέρωση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού για όλες τις επιχειρήσεις.

Σε σχέση δε, με το περίφημο κοινωφελές πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζομένους, ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνει ότι η εκκρεμότητα παραμένει, εν αναμονή των εγκρίσεων από την Κομισιόν για μεταφορά κονδυλίων από επιχειρησιακά προγράμματα που κινδυνεύουν να χαθούν ως αναξιοποίητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.