Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Διαφορετικά συμπτώματα ανδρών και γυναικών στις ασθένειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικές διαφορές στα δύο φύλα βρήκαν Ιταλοί ερευνητές.

Όταν αρρωσταίνουν οι άνδρες και οι γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά και εκδηλώνουν διαφορετικά συμπτώματα υποστηρίζουν Ιταλοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πάδοβα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πέντε τομείς όπου εντοπίζονται σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα και επισημαίνουν στους γιατρούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν κάνουν διαγνώσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα σε ότι αφορά την καρδιαγγειακή νόσο, τον καρκίνο, τις ασθένειες του ήπατος καθώς και την αντίδραση στα φάρμακα.

Επί παραδείγματι τα συμπτώματα ενός καρδιακού επεισοδίου στους άνδρες συνήθως εκδηλώνονται με πόνο στο στήθος που αντανακλά στο αριστερό χέρι, ενώ στις γυναίκες τα συνήθη συμπτώματα είναι ναυτία και πόνος χαμηλά στην κοιλιά.

Επίσης στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Clinical Chemistry and Laboratory Medicine αναφέρεται ότι και σε ότι αφορά τον καρκίνου του εντέρου οι γυναίκες διαφέρουν από τους άνδρες με δεδομένο ότι τα συμπτώματα εκδηλώνονται σε μεγαλύτερη ηλικία και οι όγκοι εμφανίζονται σε διαφορετικά σημεία.

Σε ότι αφορά το ήπαρ οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες εξαιτίας των ορμονών κινδυνεύουν περισσότερο από ορισμένες ασθένειες του ήπατος όπως η χρόνια ηπατίτιδα C.

Από την άλλη μεριά επειδή η οστεοπόρωση είναι συχνότερη στις γυναίκες, τυχόν συμπτώματα των ανδρών συχνά παραβλέπονται.

Οι ερευνητές εξηγούν επίσης ότι οι σωματικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα μπορούν να επηρεάσουν τον χρόνο απορρόφησης και τη δραστικότητα των φαρμάκων.


Το συμπέρασμα των ειδικών είναι ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες ακόμη σε ότι αφορά τον τρόπο που αντιδρούν στις νόσους τα δύο φύλα προκειμένου να εξαλειφθούν τυχόν ανισότητες σε ότι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης τους από τους ειδικούς.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.