Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ιατρικής βοήθειας σε μετανάστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εστίασαν στον Πόρο του Έβρου
.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση ενός σύνθετου προγράμματος παροχής ιατρικής βοήθειας σε νεοεισερχόμενους μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2012, ήταν εστιασμένο στο κέντρο ταυτοποίησης του Πόρου στον Έβρο και εκτός της παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, συνέβαλε στην παραπομπή όσων ατόμων κρίθηκε αναγκαίο σε δευτεροβάθμιες δομές υγείας, ενώ πραγματοποιήθηκε και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης για την προσωπική υγιεινή και ένδυση των μεταναστών και προσφύγων.

Παράλληλα, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα απαιτήθηκε η ουσιαστική συμβολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην επέκταση των υποδομών στο Κέντρο ταυτοποίησης νεοεισερχομένων μεταναστών Πόρου για μια πιο ανθρώπινη διαμονή και για διαμόρφωση χώρου ιατρικών συνεδριών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Interamerican και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρουσίασαν τα απολογιστικά στοιχεία αυτής της πρωτοβουλίας που διήρκεσε περίπου ένα έτος. Η δεκαοκταμελής ομάδα του οργανισμού προσέφερε ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια του προγράμματος στον Πόρο σε 2.100 μετανάστες συνολικά, ενώ επέκτεινε τις υγειονομικές υπηρεσίες της και σε νησιά του Αιγαίου εξετάζοντας 1.400 άτομα.

Τα κυριότερα προβλήματα υγείας που απασχόλησαν την ομάδα είχαν τα αίτιά τους στις συνθήκες του ταξιδίου, ενώ εντοπίστηκαν και περιστατικά χρόνιων παθήσεων. Για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών και ιδιαιτέρων αναγκών, διανεμήθηκαν 700 υπνόσακοι και ζεστά ενδύματα σε 385 άτομα, καθώς και 4.000 κιτ υγιεινής.

Η ομάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ διασφάλισε την παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας, δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά, τις γυναίκες, τα ηλικιωμένα και τα άτομα με αναπηρίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.