Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Τριτοκοσμικές εικόνες από το νοσοκομείο «Αττικόν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οργισμένη ανακοίνωση από τους εργαζομένους για τα ράντζα και τα φορεία στους διαδρόμους.

Τριτοκοσμικές εικόνες από το νοσοκομείο «Αττικόν» δημοσιοποίησε το σωματείο εργαζομένων, μαζί με ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται πως «συνεχίζεται η αθλιότητα με τα ράντζα».

«Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, αποφασίσαμε να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπάρχουν 140 ράντζα και φορεία στους διαδρόμους», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ παρατίθενται και οι σχετικές εικόνες.

Δηλώνοντας πως «δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το χάλι», οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν ώστε το Αττικόν να γίνει ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, μιας πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, «είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας είτε όχι».

«Κάνουμε πολλά χρόνια υπομονή. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα (ακόμα και καταθέσεις στον εισαγγελέα), έχουμε επανειλημμένα δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχουμε τεκμηριώσει επιστημονικά τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Έχουμε προβεί σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Έχουμε τη στήριξη όλων των φορέων της περιοχής (σωματείων, δήμων, λαϊκών επιτροπών και λοιπών φορέων)», τονίζουν και παραθέτουν τα «συγκλονιστικά» στοιχεία:

  • Υπερπληρότητα έως και 130% συνεχώς στο νοσοκομείο.
  • Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών να δέχονται 60 ασθενείς.
  • Στη χτεσινή γενική εφημερία 5/7/2016 είχαμε πάνω από 230 εισαγωγές και 140 ράντζα φορεία.

«Για το πρόβλημα με τα ράντζα δεν ευθύνονται οι γιατροί και το προσωπικό! Το πρόβλημα είναι συνέπεια της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη», υπογραμμίζεται.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την «άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου», την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του νοσοκομείου και μαζικές προσλήψεις και επαναλειτουργία των δομών Π.Φ.Υ.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.