Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Στη Γερμανία για "εκπαίδευση" 25 στελέχη του υπουργείου Οικονομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελληνική αποστολή 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Kαταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, θα μεταβεί την Κυριακή 10 Ιουλίου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Την ελληνική αποστολή θα συνοδεύσουν ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Κ. Χρήστου.

Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας Norbert Walter-Borjans, θα υποδεχθεί την ελληνική αποστολή και, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι ελληνικές αρχές και οι φορολογικές αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας υπέγραψαν κοινή δήλωση προθέσεων, στις 16 Ιανουαρίου 2016 και συμφώνησαν στην αμοιβαία υποστήριξη σε δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σκοπός της επίσκεψης είναι, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής αποστολής στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Τα υπηρεσιακά στελέχη θα παρακολουθήσουν εβδομαδιαίο σεμινάριο στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, στην Ακαδημία της Βόννης, από ειδικά καταρτισμένους συναδέλφους τους. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα για επιπλέον 25 Έλληνες, υπηρεσιακά στελέχη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.