Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Στη Γλασκώβη η εθνική ομάδα αστέγων για ένα «Γκολ στη Φτώχεια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινά την Κυριακή το 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Για τη Γλασκόβη αναχωρούν τα μέλη της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που ξεκινά αυτή την Κυριακή.

Πρόκειται για τη δέκατη συμμετοχή της Ελλάδας στη διοργάνωση και για την πρώτη φορά που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και από μια αμιγώς γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα.

Στη Γλασκώβη η εθνική ομάδα αστέγων για ένα «Γκολ στη Φτώχεια»

Η κεντρική πλατεία της Γλασκόβης, Τζορτζ Σκουέρ (George Square) έχει ήδη μεταβληθεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου και είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί 64 ομάδες από 54 χώρες. Το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης είναι «Γκολ στη Φτώχεια» («Kick Out Poverty»). Στο τουρνουά των γυναικών συμμετέχουν 16 χώρες και η κλήρωση φέρνει την ελληνική ομάδα αντιμέτωπη, στην πρώτη φάση, με την Ινδία, τη Γουατεμάλα, τη Χιλή, τη Γαλλία, την Αργεντινή, το Μεξικό και την Αγγλία.

Στο τουρνουά των ανδρών συμμετέχουν 48 ανδρικές ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε οκτώ ομίλους των έξι ομάδων. Η Ελλάδα είναι στον τέταρτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει, στον πρώτο γύρο, τη Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία και την Ιρλανδία.

Η Ελλάδα ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αυτή την Κυριακή, αντιμετωπίζοντας τη Σουηδία στους άνδρες και την Αγγλία στις γυναίκες. Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι η κατάκτηση του κυπέλλου για το «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play Award) που σε μια τέτοια διοργάνωση είναι και η πιο σπουδαία διάκριση. Σημειώνεται ότι η ελληνική ομάδα είναι η μοναδική στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει δύο φορές το κύπελλο για το «Ευ Αγωνίζεσθαι», ενώ, στην περσινή της συμμετοχή στο Άμστερνταμ, κατέκτησε και την πρώτη θέση στην κατηγορία της (INSP Trophy), επικρατώντας στον τελικό της Ελβετίας με 6-2.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.