Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Άντρας που έχασε σχεδόν το μισό του πρόσωπο αποκτά νέο σαγόνι από 3D εκτυπωτή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για την κατασκευή του προσθετικού χρησιμοποιήθηκε μια καινοτόμα τεχνολογία.

Χειρούργοι χρησιμοποιώντας τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης κατασκεύασαν ένα τεχνητό σαγόνι για έναν άντρα που κατόρθωσε να επιζήσει μετά από μάχη με τον καρκίνο!

Ο 68χρονος από την Ιντιάνα των ΗΠΑ είχε διαγνωστεί με καρκίνο στη γλώσσα το 1998 και ακολούθησε θεραπεία με ακτινοβολίες, ενώ οι γιατροί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν μεγάλο μέρος της κάτω γνάθου και το «μήλο του Αδάμ», κι έτσι έμεινε ουσιαστικά χωρίς πηγούνι.

Οι γιατροί είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν ένα τεχνητό σαγόνι χρησιμοποιώντας οστά από την περόνη, αλλά έκριναν ότι δεν θα ήταν λειτουργικό. Έτσι δημιούργησαν ένα προσθετικό από γύψο και σιλικόνη, που όμως ήταν αρκετά βαρύ και κούραζε τον ασθενή.



Τότε ήταν που ο δρ. Travis Bellicchi της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, αποφάσισε να στραφεί στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, για να δημιουργήσει ένα προσθετικό που όχι μόνο ήταν ελαφρύτερο, αλλά και πιο φυσιολογικό στην όψη. Οι δημιουργοί, μάλιστα, κατάφεραν και έφτιαξαν φυσικές άκρες και λεπτομέρειες όπως πόρους δέρματος.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.