Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Σε πιλοτική λειτουργία τα διόδια του Προμαχώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Και νέα διόδια θα μπουν στις εισόδους της χώρας».

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε το πρωί ο σταθμός διοδίων του Προμαχώνα, ενώ ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σημείωσε πως θεωρεί δεδομένο «ότι θα λειτουργήσουν διόδια στις εισόδους της χώρας».

«Είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη χώρα. Δεν μπορεί όλη η Ευρώπη να χρησιμοποιεί τα δίκτυά μας -τα οποία τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό- και να μην πληρώνει κανένας τίποτα. Άρα στις εισόδους της χώρας να θεωρούμε δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια- όχι άμεσα, τους επόμενους μήνες- θα μπουν διόδια. Όπως στην Ιεροπηγή (Καστοριάς), στους Ευζώνους και στη Μέστη (Αλεξανδρούπολης)», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνούδης.

Ο κ. Αντωνούδης αναφέρθηκε και στον άξονα Ηγουμενίτσας- Αλεξανδρούπολης τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια από την «Εγνατία Α.Ε.» για αναλογικότερη χρέωση, ενώ προανήγγειλε τη λειτουργία σταθμών διοδίων σε αυτό τον άξονα, όχι άμεσα αλλά ενδεχομένως μέσα στο 2017.

Ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» διαβεβαίωσε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπουργείων, τα 170 οχήματα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής του Προμαχώνα, θα έχουν κάρτα 20 ελεύθερων διελεύσεων το μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με κάρτα για 40 ελεύθερες διελεύσεις.

Ωστόσο, τα νέα διόδια έχουν προβληματίσει τους κατοίκους του Προμαχώνα και του Άγκιστρου, οι οποίοι έκαναν νωρίτερα ειρηνική διαμαρτυρία.

Στο μεταξύ, τη θέση ότι από τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στον Προμαχώνα θα πληγούν σοβαρά οι κάτοικοι καθώς επιβαρύνεται η απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε σημαντικές υπηρεσίες όπως το φαρμακείο, το βενζινάδικο ή το μίνι μάρκετ, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα.

«Η πρόταση της εταιρείας είναι η περιορισμένη πρόσβαση των κατοίκων σε αυτές τις υπηρεσίες δείχνοντας ακριβώς την αναλγησία της σε σχέση με τα δικαιώματά τους αλλά και την πλήρη ελευθερία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση και τις περιφερειακές αρχές. Η ασυδοσία της εταιρείας έφτασε στο σημείο να κλείσει την πρόσβαση στον παράδρομο που υπήρχε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα ζητείται η αναστολή λειτουργίας των διοδίων «μέχρι να αποκατασταθούν όλες οι παρατυπίες και να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Καλείται, τέλος, και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας να πάρει θέση στο θέμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.