Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Νέα καταιγίδα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών με στόχο 5 δισ. ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο στόχαστρο όσοι χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμούς ακινήτων για τους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με στόχο την είσπραξη 5 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από το τεχνικό κείμενο του μνημονίου, οι εισπρακτικές υπηρεσίες των δύο υπουργείων ετοιμάζουν ένα μπαράζ κατασχέσεων για όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, για να επιτύχουν τους στόχους και να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ανέλαβαν τη δέσμευση να πετύχουν:

  • Την είσπραξη 1,730 δισ. ώς τον Σεπτέμβριο και συνολικά 2,050 δισ. ώς τον Δεκέμβριο από τις παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
  • Είσπραξη του 21% ώς τον Σεπτέμβριο και του 23% συνολικά ώς τον Δεκέμβριο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (με βάση τα περυσινά στοιχεία περίπου 2,5 δισ. ευρώ πρέπει να εισπραχθούν από τις νέες οφειλές).
  • Είσπραξη 450 εκατ. ευρώ ώς τον Σεπτέμβριο και συνολικά 600 εκατ. ευρώ ώς τον Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενους μεγάλους οφειλέτες.
  • Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% τον Σεπτέμβριο και στο 81,5% τον Δεκέμβριο.
  • Είσπραξη από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) 563 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές οφειλές ώς τον Σεπτέμβριο και συνολικά 750 εκατ. ευρώ ώς τον Δεκέμβριο.
  • Αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (91% πέρυσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρυσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρυσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρυσι).
  • Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ώς τον Σεπτέμβριο και στο 55% ώς το τέλος του χρόνου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.