Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Με "λίαν καλώς" θα δίνονται οι υποτροφίες στους φοιτητές - Καταργείται το "άριστα"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος φίλης με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή, χαμηλώνει τα βαθμολογικά κριτήρια για τη χορήγηση υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, καταργώντας ουσιαστικά το "άριστα" και βάζοντας ως όριο το "λίαν καλώς".

"Στο τελευταίο εδάφιο της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 2083/1992 (Α’ 159) μετά τη λέξη «τουλάχιστον» και πριν από τη λέξη «στα» οι αριθμοί και λέξεις «8,51 σε κλίμακα βαθμολογίας 0-10» διαγράφονται και τίθενται στη θέση τους οι λέξεις ««λίαν καλώς» " αναφέρεται στην τροπολογία.



Επίσης, στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται: "Με την προτεινόμενη ρύθμιση τροποποιείται το κριτήριο απονομής υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές δεδομένου ότι η υφιστάμενη διάταξη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση της και περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των υποψηφίων για την απονομή των υποτροφιών προπτυχιακούς φοιτητές, δεδομένου ότι η πλειονότητα των ανωτέρω υποτρόφων δεν πληροί κατά το δεύτερο έτος σπουδών το οριζόμενο από την τροποποιούμενη διάταξη κριτήριο του μέσου όρου της επιδόσεώς τους με όριο της βαθμολογίας τον βαθμό 8,51. Παράλληλα μπορεί να υπάρξει αδυναμία χορήγησης προπτυχιακών υποτροφιών από κονδύλια προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Επίσης, η τροπολογία προβλέπει ελέγχους στην κοστολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από δύο επιτροπές και νέα αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές που αφενός θα μειώνουν τη συνολική επιβάρυνση και αφετέρου θα εξασφαλίζουν ποιοτικά συγγράμματα για τους φοιτητές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.