Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεές ύψους 2,7 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Νιάρχου στην ΕΛ.ΑΣ


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο είχε τη Δευτέρα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, σχετικά με δύο δωρεές του Ιδρύματος προς την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της υλοποίησης των αποφάσεων του Ιδρύματος, που αφορούν: Η πρώτη δωρεά, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, στην αναμόρφωση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του σκοπευτηρίου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου είναι και η έδρα της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, ενώ η δεύτερη, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, προορίζεται για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις υπηρεσίες του Σώματος. Η όλη διαδικασία υλοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.).

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δρακόπουλο και με την ευκαιρία της συνάντησης δήλωσε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί, πέραν της αναγνώρισης του έργου και του κοινωνικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, μας δίνουν τη δυνατότητα, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα το περιβάλλον ασφάλειας στη χώρα μας, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

-------------

Έως τα μέσα Ιουλίου οι εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Κιλκίς

Τζιτζικώστας: Η πιο σημαντική επέμβαση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας.

Έως τα μέσα Ιουλίου θα συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σημερινής επιθεώρησης που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τον κόμβο της Λητής (διασταύρωση με νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών) μέχρι τα όρια με το νομό Κιλκίς και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αργότερα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνέχισης των εργασιών, είτε έως το τέλος του μήνα, είτε μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβιου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για την πιο σημαντική επέμβαση σε τόσο μεγάλη έκταση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, για πρώτη φορά, τα τελευταία δέκα χρόνια. «Σήμερα, συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας και Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, αλλά και στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Λαγκαδά. Τις επόμενες ημέρες αρχίζουν αντίστοιχες επεμβάσεις και στον δρόμο Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών», πρόσθεσε.

-------------

Παραδίδεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η παράκαμψη Αρτεσιανού

Στην κυκλοφορία από τις 14 Ιουνίου η παράκαμψη Ριζοβουνίου.

Στις 7 Ιουλίου δίνεται σε κυκλοφορία και η παράκαμψη του Αρτεσιανού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τους χρήστες της οδού Καρδίτσα-Τρίκαλα. Μάλιστα καλεί τους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθετημένη εργοταξιακή σήμανση στην έξοδο της παράκαμψης προς Τρίκαλα όπου θα γίνονται ασφαλτικές εργασίες για την προσαρμογή της παράκαμψης με το υφιστάμενο δίκτυο οι οποίες θα διαρκέσουν 4-5 ημέρες.

Με την παράδοση σε χρήση και της παράκαμψης Αρτεσιανού, αναφέρεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώνεται η εργολαβία με τίτλο «Παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στην Ε.Ο. Καρδίτσα - Τρίκαλα». Να σημειώσουμε πως από τις 14 Ιουνίου, δόθηκε σε κυκλοφορία η παράκαμψη Ριζοβουνίου και πλέον έχει αποδοθεί με την μόνιμη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση .

Στην παράκαμψη Ριζοβουνίου έχουν κατασκευαστεί τρεις ισόπεδοι κόμβοι: ένας σηματοδοτούμενος και ηλεκτροφωτισμένος Ι /Κ ( μορφής σταυρού- κόμβος Κρανιάς ) και δύο ηλεκτροφωτισμένοι κόμβοι ( μορφής ταυ) 300 μ. περίπου σε απόσταση από την είσοδο και έξοδο του οικισμού. Στην παράκαμψη Αρτεσιανού έχουν κατασκευαστεί δύο σηματοδοτούμενοι και ηλεκτροφωτισμένοι Ι /Κ ( μορφής σταυρού ) 300 μ. σε απόσταση περίπου από την είσοδο και έξοδο της παράκαμψης. Με το έργο αυτό ανάμεσα σε άλλα επιτυγχάνεται παράκαμψη των οικισμών Αρτεσιανού και Ριζοβούνι, με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή αποφόρτιση τους και ταυτόχρονα τον περιορισμό της εκπομπής καυσαερίων, σε περιοχές κατοικίας. Επίσης, επιτυγχάνεται ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη σύνδεση των πόλεων Καρδίτσας και Τρικάλων με αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφαλούς και ταχείας μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων. Τέλος, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η μείωση, της χρονοαπόστασης, συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.

-------------

«Μάχη» με τα σκουπίδια δίνει ο δήμος Κέρκυρας

Καλείται να προβεί στην αποκομιδή περισσοτέρων από 5.000 τόνων σκουπιδιών με κάθε πρόσφορο μέτρο.

Μία ατελείωτη, 24ωρη μάχη με τα σκουπίδια δίνει ο δήμος Κέρκυρας προκειμένου να ολοκληρώσει το συντομότερο την αποκομιδή των σκουπιδιών, που ξεκίνησε, μετά το τέλος της ομηρίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από τους κατοίκους του, το περασμένο Σάββατο.

«Τελείωσε μια πολιορκία της Κέρκυρας, η διάρκεια της οποίας ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο διαμαρτυρίας. Καταβάλλουμε από το περασμένο Σάββατο τεράστια προσπάθεια. Ζητάμε την υπομονή των κατοίκων και επισκεπτών μας για την αποσυμφόρηση όλων των περιοχών», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Ο δήμος καλείται να προβεί στην αποκομιδή περισσοτέρων από 5.000 τόνων σκουπιδιών με κάθε πρόσφορο μέτρο, δημοτικό και ιδιωτικό, για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

«Το κόστος της αποκομιδής είναι τεράστιο και το «μάρμαρο» θα το πληρώσουμε όλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικολούζος.

Στις προθέσεις του δημάρχου είναι να ξεκινήσει άμεσα η ενδιάμεση διαχείριση της επεξεργασίας των απορριμμάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, επανέλαβε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στους κατοίκους του Τεμπλονίου, διευκρινίζοντας όμως πως η εγκατάσταση του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι, θέμα που προκαλεί την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, αποτελεί μονόδρομο, για την αποκατάσταση της περιοχής ».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Νικολούζος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις προτεραιότητες του είναι και η άμεση ενημέρωση των κατοίκων του Τεπλονίου για τον τρόπο χρήσης του δεματοποιητή, με ανάλογη ημερίδα, ακόμη και με επίσκεψη σε κατά τόπους ΧΥΤΑ, που λειτουργεί.

«Ο Δήμος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην ξαναζήσουμε την ίδια κατάσταση, που εξέθεσε την Κέρκυρα σε τεράστιο κίνδυνο, υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό, λόγω του όγκου των σκουπιδιών που είχαν κατακλύσει το νησί» είπε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

-------------

Οι αερολέσχες ρίχνονται στη μάχη κατά των πυρκαγιών


Ένα σημαντικό όπλο ρίχνεται στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών μετά την υπογραφή σήμερα στο Τατόι του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και τις 100 αερολέσχες όλης της χώρας.

Εκατοντάδες ελαφρά αεροσκάφη από εδώ και στο εξής θα ειδοποιούν για πιθανές πυρκαγιές.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR



-------------

Παράταση αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Επιστολή σε Σταθάκη έστειλε το Επιμελητήριο, ύστερα από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

Την κατάταξη των πυρόπληκτων δανείων σε ειδικές συνθήκες και αντίστοιχη παράταση μακράς διάρκειας ζητά με επιστολή του, το Επιμελητήριο Αρκαδίας στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ύστερα από τη θεομηνία που έπληξε την Αρκαδία, προ δεκαημέρου.

Στην επιστολή του Επιμελητηρίου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι, «αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων ήταν πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές σε υποδομές, καλλιέργειες, επιχειρήσεις και περιουσίες. Οι ζημιές δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα αλλά οι επιχειρηματίες της Αρκαδίας βρίσκονται σε απόγνωση καθώς, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, έρχονται αντιμέτωποι και με την μανία της φύσης».

Υπογραμμίζεται ότι, στις επιχειρήσεις της περιοχής η ζημιά που έχει επέλθει στην δραστηριότητά τους και στην οικονομική τους κατάσταση είναι ανεπανόρθωτη και «η αναπάντεχη καταστροφή έρχεται να προστεθεί στα τεράστια προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας, οι οποίες ταλανίζονται επιπλέον και από το θέμα των "πυρόπληκτων'' δανείων», που έχουν ληφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Εν κατακλείδι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, λόγω των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, ζητά από τον υπουργό την κατάταξη των πυρόπληκτων δανείων «σε ειδικές συνθήκες και αντίστοιχη παράταση μακράς διάρκειας, ώστε να γίνει ευχερής η αποπληρωμή τους, χωρίς κοινωνικές επιπτώσεις». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «παρακαλούμε για την κεφαλαιοποίηση των σημερινών οφειλών, την δεκαπενταετή επιπλέον παράταση αποπληρωμής τους, με έναρξη πρώτης καταβολής την 01/01/2018 και υποχρεωτικότητα της ως άνω ρύθμισης για τις τράπεζες».

-------------

Οι περιοχές όπου θα επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου έως το 2021 στη Θεσσαλονίκη

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται περαιτέρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου.

Νέα δίκτυα φυσικού αερίου, συνολικού μήκους άνω των 250 χιλιομέτρων, σχεδιάζει να δημιουργήσει στα επόμενα χρόνια η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης, με στόχο έως το 2021 να καλύπτει το 70% του πληθυσμού στις περιοχές για τις οποίες διαθέτει άδεια διανομής, συνδέοντας το δυτικό με το ανατολικό άκρο της πόλης. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της περιόδου 2017-2021, ύψους 32,4 εκατ. ευρώ, που υποβλήθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), το δίκτυο θα επεκταθεί ώστε να καλύψει τις περιοχές Λαγκαδά, Κουφαλίων, Χαλάστρας, Νέας Μεσήμβριας, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Φίλυρου, Χορτιάτη, Βασιλικών, Μηχανιώνας και Επανομής.

Παράλληλα, ήδη από φέτος θα επενδυθούν 8,4 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δικτύου χαμηλής πίεσης 20 χλμ (συν άλλα 0,18 χλμ μέσης πίεσης) σε περιοχές όπου ήδη υπάρχουν συνδέσεις, αλλά και σε νέες, στους δήμους Δέλτα (Σίνδος και Ιωνία), Παύλου Μελά (Νικόπολη) και Θερμαϊκού (Περαία και Νέοι Επιβάτες).

Με τις επεκτάσεις αυτές, καθώς και ενεργοποιώντας πλήθος κινήτρων για την προσέλκυση περισσότερων καταναλωτών στο δίκτυό της, η εταιρεία θα καταστεί πιο "ετοιμοπόλεμη" και για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού που συνεπάγεται η επικείμενη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται περαιτέρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, καθώς μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται σε όφελος προς τον καταναλωτή σε 5,5 λεπτά ανά κυβικό με βάση τις τρέχουσες τιμές.

-------------

Ο Σκουρλέτης ενεργοποιεί ξανά την «Πράσινη Γειτονιά» για την Αγ. Βαρβάρα

Στόχος η μετατροπή 4 πολυκατοικιών σε κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.

Την επανεκκίνηση του έργου «Πράσινη Γειτονιά» στην Αγία Βαρβάρα, που αποσκοπεί στη μετατροπή τεσσάρων πολυκατοικιών της περιοχής, σε κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός, που επισκέφθηκε την περιοχή, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΚΑΠΕ, Β. Τσολακίδη, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Γιώργου Καπλάνη, ενημέρωσε ότι σύντομα ο ΑΔΜΗΕ, που βρίσκεται σε συνεννόηση με την περιφέρεια, θα ξεκινήσει το έργο της υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, που διέρχεται μέσα από την πόλη της Αγίας Βαρβάρας και τους όμορους Δήμους (Κορυδαλλό, Αιγάλεω), ώστε να απομακρυνθούν οι υφιστάμενοι μεταλλικοί πυλώνες.

Το έργο της «Πράσινης Γειτονιάς» ξεκίνησε το 2011, αλλά εγκαταλείφθηκε σύντομα και επανεκκινείται σήμερα, καθώς, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, «υπάρχουν πια οι αντικειμενικές προϋποθέσεις, οι αντικειμενικοί όροι, η χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο και να γίνει ένα σημείο αναφοράς και το έναυσμα για να ακολουθήσουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα».

Αφορά στο οικοδομικό τετράγωνο 513 του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (τέσσερα κτίρια πολυκατοικιών μεταξύ των οδών Σίφνου, Σμύρνης, Βουτένης και Κολοκυθά). Στόχος είναι να αποτελέσει ολοκληρωμένο πιλοτικό εγχείρημα για «σχεδόν μηδενικό ισοζύγιο ενέργειας», με παρεμβάσεις εσωτερικά, εξωτερικά και στον περιβάλλοντα χώρο που περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παρεμβάσεις εξοικονόμησης.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι:



  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στις όψεις και στα δώματα των κτιρίων.
  • Υγρομόνωση υπογείων.
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  • Προσθήκη εξωτερικών σκιάστρων (σταθερών και κινητών) στα κουφώματα.
  • Εγκατάσταση κλειστού γεωθερμικού συστήματος με κατακόρυφους γεωεναλλάκτες στον αύλειο χώρο των κτιρίων.
  • Εγκατάσταση γεωθερμικής αντλίας θερμότητας για θέρμανση-ψύξη σε κάθε κτίριο, σε μηχανοστάσια που θα διαμορφωθούν στα υπόγεια των κτιρίων.
  • Κεντρικό σύστημα κλιματισμού με μονάδες FCU (fancoils) ανά διαμέρισμα.
  • Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στα δώματα των κτιρίων.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα δώματα των κτιρίων.
  • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, με επιστρώσεις από ψυχρά υλικά.
  • Τοποθέτηση στοιχείου νερού στον περιβάλλοντα χώρο.
  • Τοποθέτηση πέργκολας και μόνιμου καθιστικού στον περιβάλλοντα χώρο.
  • Προσθήκη φωτιστικών σωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο.
  • Αύξηση φύτευσης στον περιβάλλοντα χώρο.
Το έργο της «Πράσινης Πιλοτικής Αστικής Γειτονιάς», χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και όπως τονίζεται από το ΥΠΕΝ μπορεί να δώσει απαντήσεις στο κρίσιμο ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας, σε μια περίοδο που ο συγκεκριμένος στόχος έχει και περιβαλλοντική αξία και μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα, καθώς μπορεί να μειώσει τα κόστη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις σχετικά με τα έργα του Μετρό, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: «Κατανοώ την επιβάρυνση και την αναστάτωση από τέτοιου είδους έργα, αλλά σκεφτείτε τι έχει να κερδίσει η πόλη και ο κόσμος από την ολοκλήρωση του σταθμού».

-------------

Ιαματικό το νερό των Λουτρών της Ωραίας Ελένης

Στέφθηκε με επιτυχία μια προσπάθεια έξι ετών.

Αναγνωρίστηκε επίσημα ως ιαματικό το νερό των πηγών στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κορινθία και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός σε δηλώσεις του σημείωσε ότι, στέφθηκε με επιτυχία μια συντονισμένη προσπάθεια έξι ετών και σημείωσε πως, «από εδώ και πέρα ξεκινά ένας νέος σχεδιασμός στην περιοχή, με επίκεντρο τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, για την εκμετάλλευση του Ιαματικού νερού».

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός πρόσθεσε ότι, «αυτό που θα κάνουμε ως επόμενο βήμα, θα είναι να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε αυτός ο φυσικός πόρος, να περιέλθει ως διαχείριση, γιατί είναι κρατικό αγαθό, στο Δήμο Κορινθίων» και επεσήμανε πως ο Δήμος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έργα υδρομάστευσης, τα οποία θα γίνουν με σκοπό να διανεμηθεί το ιαματικό νερό σε υπάρχουσες ή μελλοντικές τουριστικές επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου.

Υπογράμμισε ότι, «το ιαματικό νερό θα είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο πιστεύω θα το αξιοποιήσουν μεγάλες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδο».

Επιπλέον υποστήριξε, «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε το στόχο μας» και ανέφερε πως η αναγνώριση και κατ' επέκταση η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα ετών, όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά των κατοίκων της περιοχής καθώς και όλων των Κορινθίων.

-------------

Εθελοντές πραγματοποιούν περιπολίες από αέρος για την προστασία του Σέιχ Σου

Στην ομάδα συμμετέχουν τέσσερις χειριστές drones.

Εθελοντισμός που σε κάνει... να πετάς στα σύννεφα! Κυριολεκτικά, στην περίπτωση που η πτήση αφορά drone, το ειδικό εκείνο ελικοπτεράκι, εξοπλισμένο με κάμερα που πραγματοποιεί περιπολίες από αέρος. Μεταφορικά, αν σκεφτεί κανείς ότι οι άνθρωποι που το κατέχουν θέτουν εθελοντικά, έναν εξοπλισμό που αποτιμάται σε περίπου 1.300 ευρώ, στην υπηρεσία του πολίτη.

Πρόκειται για την επίλεκτη ομάδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από 1.000 εθελοντές και έχει ως στόχο -μεταξύ άλλων- την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου από τις πυρκαγιές.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ FM 104,9" ο επικεφαλής της ομάδας Μίλτος Μπενάκης στην ομάδα συμμετέχουν τέσσερις χειριστές drones, οι οποίοι πετούν σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες τα ελικοπτεράκια και όταν διαπιστώνουν κάτι περίεργο ή φαινομενικά «επικίνδυνο» ενημερώνουν τις αρχές.

Επιπλέον συνεχίζουν τις περιπολίες τη νύχτα και την ημέρα με τα άλλα μέσα που διαθέτουν, όπως μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς, τα ATV ή αλλιώς γνωστά ως «γουρούνες» και τα πεζοπόρα τμήματα. «Προσπαθούμε ως εθελοντές με τον εξοπλισμό που μπορεί να διαθέτει ο καθένας μας να βοηθήσουμε στην πυρασφάλεια και στην προστασία του δάσους», σημείωσε ο κ.Μπενάκης.

Οι περιπολίες στο Σέιχ Σου θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και θα δίνεται περισσότερη έμφαση τις ημέρες που θεωρούνται πιο επικίνδυνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.