Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πώς να καθαρίσετε το πιο βρώμικο αντικείμενο του μπάνιου σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μπάνιο αποτελεί ένα δωμάτιο του σπιτιού - εστία πολλών μικροβίων, ορισμένα από τα οποία είναι αρκετά επικίνδυνα.

Εντερικοί παθογόνοι μικροοργανισμοί όπως το καμπυλοβακτηρίδιο, το E.coil και άλλοι μπορεί να βλάψουν την υγεία σας. Γι' αυτό το λόγο το μπάνιο πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά και τακτικά.
Ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που βρίσκονται στην τουαλέτα, και μάλιστα το πιο βρώμικο είναι το πιγκάλ ενώ οι περισσότερο δεν φροντίζουν να το καθαρίζουν σωστά και συχνά. Με την κακή συντήρηση του πιγκάλ αυξάνονται οι πιθανότητες για μετάδοση γαστρεντερικών ιών και εντερικών παθογόνων οργανισμών, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης και ανάπτυξης επιδερμικών νοσημάτων.

Ο συχνός καθαρισμός του πιγκάλ είναι απαραίτητος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να μην το αμελείτε. Δείτε πώς μπορείτε με απλά βήματα να το κάνετε....

Ανα δυο-τρεις ημέρες την εβδομάδα ρίχνετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στη λεκάνη σας και τοποθετείτε εκεί και το βουρτσάκι για μερικές ώρες. Στη συνέχεια τρίψτε το βουρτσάκι μέσα στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι έτσι ώστε να ξεπλυθεί καλά. Τα οξέα του ξιδιού θα απολυμάνουν το βουρτσάκι και τη λεκάνη και θα διώξουν τα άλατα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της λεκάνης. Για ακόμη μεγαλύτερη απολύμανση ρίξτε μαζί και ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.