Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ξύλα, πετρέλαιο και κηροζίνη αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιθέτως, το φυσικό αέριο τον μειώνει, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι άνθρωποι που συστηματικά χρησιμοποιούν ξύλα, πετρέλαιο ή κηροζίνη για να μαγειρέψουν, να ζεστάνουν ή να φωτίσουν το σπίτι τους, ρυπαίνουν τον αέρα στον κλειστό χώρο και αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-ιρανική επιστημονική έρευνα. Αντιθέτως, το φυσικό αέριο μειώνει τον κίνδυνο σε σχέση με τα άλλα καύσιμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σουμίτ Μίτερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Circulation», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 50.000 άτομα στο Ιράν, με μέση ηλικία 52 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι χρησιμοποιούσαν ντίζελ ή κηροζίνη, είχαν 6% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα από οποιαδήποτε αιτία μέσα σε μια δεκαετία, 11% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιαγγειακά αίτια και 14% να πάθουν έμφραγμα.

Όσοι όμως χρησιμοποιούσαν φυσικό αέριο στο σπίτι τους, είχαν 6% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούσαν άλλα καύσιμα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης καίει καύσιμα ή βιομάζα για τις ανάγκες του νοικοκυριού του. Συνήθως η προσοχή της κοινής γνώμης στρέφεται στη ρύπανση της ατμόσφαιρας, αλλά, όπως δείχνει και η νέα έρευνα, το πρόβλημα της εσωτερικής ρύπανσης μπορεί να είναι εξίσου σοβαρό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.