Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ανεργίας για τους σπουδαστές ΙΕΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα δικαιούνται επίδομα από τον ΟΑΕΔ και κατά τη διάρκεια των σπουδών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ συνεδρίασε για το θέμα «Σπουδαστές των ΙΕΚ και ιδιότητα ανέργου» και αποφάσισε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των σπουδαστών των ΙΕΚ.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές στα ΙΕΚ χάνουν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια φοίτησής τους, οι επιδοτούμενοι άνεργοι σταματούν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας με ταυτόχρονη διακοπή της κάρτας ανεργίας, ενώ τέλος, η κάρτα ανεργίας διακόπτεται και στους μη επιδοτούμενους ανέργους, με αποτέλεσμα να μηδενίζεται η προηγούμενη περίοδος ανεργίας. Οι εργαζόμενοι σπουδαστές, σε περίπτωση που διακοπεί η εργασιακή τους σχέση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και δικαιούνται επίδομα ανεργίας, αυτό δεν τους καταβάλλεται.

Με την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ πλέον θα ισχύουν τα εξής:


  • Οι επιδοτούμενοι άνεργοι συνεχίζουν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους κι εφόσον δεν έχει λήξει η επιδότησή τους. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας.
  • Οι εργαζόμενοι σπουδαστές, των οποίων λύεται ή λήγει η σχέση εργασίας κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους, δικαιούνται τακτική επιδότηση ανεργίας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Στην περίπτωση αυτή, διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου μέχρι τη λήξη της επιδότησης.
  • Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, προς το παρόν, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων, χωρίς να υπολογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στο χρόνο ανεργίας. Θα διερευνηθεί η ανάγκη περαιτέρω ρύθμισης του θέματος των μη επιδοτούμενων ανέργων σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επιπλέον, για τους επιδοτούμενους ανέργους που παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι ο χρόνος κατάρτισης λογίζεται ως χρόνος ανεργίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.