Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκαλυπτήρια της προτομής της Μαρίας Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής

Το 2017 συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από τον θάνατο της ντίβας.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Μαρίας Κάλλας, που φιλοτέχνησε η γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη θα γίνουν την Τετάρτη 15 του μηνός, στο Φουαγέ των Μουσών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το έργο δώρησαν στον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», ο Δημήτρης και η Αγγέλα Τσίτουρα, καθώς το 2017 συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από τον θάνατο της ντίβας.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν από την υψίφωνο, Βάσω Παπαντωνίου.

--------------

Matala Festival: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της νότιας Ελλάδας είναι εδώ!


Το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού πλησιάζει και τα Μάταλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες και αυτό το καλοκαίρι.

Η μουσική θα δώσει το σήμα έναρξης ενός μαγευτικού τριημέρου που θα μας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις για ακόμη μια χρονιά.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου θα δώσουν το παρών στο Cave Stage των Ματάλων χαρίζοντας μοναδικές μουσικές στιγμές, δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα πρωτόγνωρο που θα ταιριάζει απόλυτα με τα ηλιοβασιλέματα του ζεστού Ιουνίου.

Onirama, Φίλιππός Πλιάτσικας, Koza Mostra, Maraveyas Ilegal, Dub Pistols και Tonis Sfinos είναι μερικά από τα συνολικά 15 συγκροτήματα που θα μετατρέψουν την παραλία των Ματάλων σε έναν επίγειο παράδεισο, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες.

Το μεγαλύτερο μουσικό και διεθνή Φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι εδώ και μας περιμένει για ένα μοναδικό τριήμερο ξεγνοιασιάς, χαράς και ελευθερίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CAVE STAGE

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 – 1η ΜΕΡΑ “MATALA FESTIVAL”

Alone Together: Το σήμα έναρξης για το Φεστιβάλ θα δοθεί στις 5 το απόγευμα όπου στη σκηνή των Ματάλων θα ανέβει το μουσικό συγκρότημα “Alone Together” το οποίο θα ερμηνεύσει αξέχαστα τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών όπως Jimi Hendrix, Ten Years After, Cream & ZZ Top, συνεπαίρνοντας το κοινό στην εποχή των ‘60s και ‘70s.

Soul Fire: Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το τραγούδι του Lee “Scratch” Perry, Soul Fire για τον Βασίλη Σαββόπουλο, γνωστό και ως Jam Smiley, όπου στις αρχές του 1990 δημιουργεί την reggae μπάντα “Soul Fire”. Οι εμφανίσεις τους σε σπουδαία καλλιτεχνικά δρώμενα όπως το «The Big Big Reggae Party in Sofia», το 1ο και 2ο «Rastavibe Festival» καθώς και η συνεργασία του με τον Mad Professor το 2004, λειτούργησαν αποτελεσματικά στην ανοδική πορεία του συγκροτήματος. Φέτος, με την εμφάνιση τους στην σκηνή το Ματάλων θα χαρίσουν στιγμές μοναδικές στους φίλους της reggae μουσικής, αφού πρόκειται για ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του είδους στη χώρα μας.

Billi Merziotis & After Hours: Η αγάπη τους για την Blues και την Rock μουσική τους οδήγησε στη δημιουργία ενός μουσικό project τιμώντας αγαπημένους καλλιτέχνες που σημάδεψαν αυτά τα είδη μουσικής. Ερμηνεύοντας τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών όπως Led Zeppelin, Jimi Hendrix & Steve R Vanguan θα μας χαρίσουν στιγμές μοναδικές.

Koza Mostra: Ένα από τα κορυφαία ska συγκροτήματα της χώρας μας θα δώσει το παρών στην σκηνή των Ματάλων. Ο Ηλίας Κόζας και η παρέα του έρχεται για να μας ταξιδέψει και να μας διασκεδάσει με την πρωτοποριακή μουσικής τους. Το πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ρευμάτων αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας τους καθώς ska, Balkan, rock, punk, indie αλλά και τραγούδια του μεσοπολέμου συνυπάρχουν αρμονικά χάρη στους “Koza Mostra”, χαρίζοντας μοναδικές μελωδίες.

Φίλιππος Πλιάτσικας: Σε ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο μας καλεί ο Φίλιππος Πλιάτσικας, σε ένα ταξίδι που θα μας οδηγήσει πίσω στην γέννηση του σπουδαιότερου συγκροτήματος που έβγαλε η Ελλάδα, τους “Πυξ Λαξ”. Οι μουσικές από τη χρονιά του 1987, οι προσωπικές του επιτυχίες καθώς και τα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, θα μας χαρίσουν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές δημιουργώντας ένα κλίμα νοσταλγίας, συγκίνησης αλλά και διασκέδασης.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 – 2η ΜΕΡΑ “MATALA FESTIVAL 2016”

Crossroads: Με εμφανίσεις σε δημοφιλή Φεστιβάλ αλλά και συναυλίες σε ολόκληρη την Κρήτη, οι Crossroads έρχονται για 4η χρονιά στη σκηνή των Ματάλων για να μας χαρίσουν δυνατές στιγμές με μουσικές από το κλασσικό rock των 60s και 70s και το hard rock και heavy metal των 90s. Με μοναδικές διασκευές τραγουδιών θρυλικών συγκροτημάτων όπως scorpion, deep purple, whitesnake καθώς και του bon jovi θα δώσουν στους φίλους της rock μουσικής μια αξέχαστη εμπειρία.

Kulamacus The Band: Πέντε πολύ καλοί φίλοι και μουσικοί με πολύ θετική ενέργεια και ακόμα πιο πολύ όρεξη έρχονται στα Μάταλα και μας προσκαλούν να διασκεδάσουμε μαζί τους σε ρυθμούς swing, jazz και latin. Παράλληλα, θα ερμηνεύσουν τραγούδια από την πρώτη τους προσωπική δουλεία “Ίδιο Υλικό” προσφέροντας διασκέδαση και πολύ κέφι.

Sgt. Pepper΄s Beatles Tribute Band: Η αγάπη πέντε έμπειρων μουσικών για το σπουδαιότερο συγκρότημα όλων των εποχών, τους Beatles, στάθηκε η αφορμή για την δημιουργία του συγκροτήματος. Σε μια προσπάθεια να καλύψουν το πολύπλευρο έργο των Beatles, παρουσιάζουν στιγμές από τα άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος ερμηνεύοντας αξέχαστες επιτυχίες όπως “She Loves You”, “Twist and Shout”, “All You Need is Love” και πολλές άλλες.

Onirama: Ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά pop συγκροτήματα στην χώρα μας θα βρίσκεται το Σάββατο το βράδυ στο Cave Stage των Ματάλων. Οι Onirama θα ερμηνεύσουν αγαπημένα κομμάτια από την προσωπική τους συλλογή ενώ παράλληλα θα ερμηνεύσουν και διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Γεμάτοι ενέργεια, όρεξη και πολύ διάθεση, οι Onirama μας υπόσχονται ένα μαγευτικό μουσικό δίωρο.

Tonis Sfinos: Μέσα από ένα φαντασμαγορικό show γεμάτο τραγούδι και χορό, ο Tonis Sfinos θα είναι και φέτος στα Μάταλα για να εκτοξεύσει το κέφι μας στα ύψη. Μαζί του θα βρίσκονται οι μοναδικοί Playmates όπου θα ερμηνεύσουν αξέχαστες επιτυχίες των 60’s, 70’s και 80’s ενώ η τσαχπίνα παιχνιδιάρα Λόλα και η δίμετρη καραμελένια Μόνικα θα κελαηδούν χαρωπά μαζί τους. Ο άνθρωπος που το όνομα του έχει συνδεθεί με το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει και μας προσκαλεί σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 – 3η ΜΕΡΑ “MATALA FESTIVAL 2016”

Pulse: Ένα πενταμελές αγγλόφωνο alternative rock σχήμα έρχεται για να ξεσηκώσει τους φίλους της ροκ μουσικής μέσα από ένα ξέφρενο πάρτι στη παραλία των Ματάλων. Η δυναμική τους εμφάνιση σε συνδυασμό με πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές αγαπημένων κομματιών προσφέρουν ένα μουσικό υπερθέαμα. Το τραγούδι τους “Confessions” ψηφίστηκε ως το τραγούδι του τριμήνου (Μάρτιος- Ιούνιος 2016) ενώ πρόσφατα κέρδισαν την πρώτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό ''Jumping Fish”.

Shade & the Soul Gig: Ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο συγκρότημα θα βρίσκεται στο cave stage των Ματάλων και θα μας απογειώσει με το μουσικό του ρεπερτόριο. Soul, funk, reggae και disco διασκευές αποτελούν τις μουσικές τους μελωδίες από τραγούδια των 60’s έως και των 90’s που άφησαν εποχή. Προσπαθώντας να αγγίξουν τον αυθεντικό ήχο και την αισθητική της συγκεκριμένης μουσικής ροής, θα προσφέρουν ένα απολαυστικό μουσικό θέαμα ενώ παράλληλα θα ερμηνεύσουν τραγούδια γραμμένα από την αγγλίδα τραγουδίστρια του συγκροτήματος, την Shade.

The Moka Band: Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το μουσικό συγκρότημα “The Moka Band” τo οποίο συνδυάζει soul, funk ρυθμούς με αρκετά στοιχεία groove, δημιουργώντας έναν πρωτοποριακό ήχο μουσικής. Προσφέροντας μοναδικές στιγμές μέσα από τα live τους, το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα θα βρίσκεται την Κυριακή στη σκηνή των Ματάλων με τραγούδια από τον προσωπικό τους δίσκο αλλά και με έξυπνες πειραγμένες διασκευές γνωστών κομματιών που θα μας ξεσηκώσουν και θα μας χαρίσουν αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Dub Pistols: Ένα από τα κορυφαία punk & ska act συγκροτήματα, οι Dub Pistols, έρχονται απευθείας από Λονδίνο, την Κυριακή 19 Ιουνίου, τελευταία μέρα του φεστιβάλ. Με ιδρυτή τον Barry Ashworth, από το 1996 μέχρι και σήμερα, οι Dub Pistols ή αλλιώς Pistoleros, αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη, με εκατομμύρια θαυμαστές να τους ακολουθούν στα 20 χρόνια της ενεργής τους πορείας. Η δεξιοτεχνία τους να αναμειγνύουν διαφορετικά είδη μουσικής όπως ska, reggae, dub, hip hop και rock’n’roll, τους οδήγησε σε σπουδαίες συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Moby, Limp Bizkit, Ian Brown, Korn και Bono. Με συμμετοχές σε σπουδαία φεστιβάλ ανά τον κόσμο, οι Pistoleros ξέρουν πώς να εκτοξεύουν τη διάθεση στα ύψη μέσα από ένα διασκεδαστικό μουσικό πάρτι χωρίς τελειωμό.

Maraveyas Ilegal: Ένας πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης με πολλές μουσικές επιτυχίες στο ενεργητικό του θα έρθει για να μας ξεσηκώσει με την ιδιαίτερη φωνή του. Οι συνεργασίες του με σπουδαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Γιώτα Νέγκα και η Έλλη Πασπαλά, του πρόσφεραν μοναδικές εμπειρίες ενώ η συμμετοχή του σε πάνω από 200 συναυλίες και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, με κορυφαία τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ “Dranouter FolkFestival” του Βελγίου, εμπλούτισαν σημαντικά την καλλιτεχνική του πορεία. Με αγαπημένα τραγούδια όπως το “Δεν ζητάω πολλά“, “Φίλα με ακόμα”, “Λόλα” και πολλές ακόμα γνωστές επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό, ο Κωστής Μαραβέγιας μας καλεί σε ένα ξέφρενο πάρτι για να μας χαρίσει το πιο εντυπωσιακό φινάλε του τριημέρου.

SQUARE STAGE

1η Ημέρα

20:30 - 22:15: Carl Axon & the Rocking Rebels

22:30 - 00:30: Εράν

2η Ημέρα

20:30 - 22:15: Αντώνης Βάμβουκας

22:30 - 00:30: Τρεις Λαλούν

3η Ημέρα

20:30 - 22:15: Μαρσύας

22:30 - 00:30: Μάνος Μαλαξιανάκης

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πολλές θα είναι και φέτος οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του τριήμερου προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στα εντυπωσιακά παιχνίδια αλλά και στα ποίκιλα εργαστήρια που θα βρίσκονται στην παραλία των Ματάλων.

Εργαστήρι κατασκευής και εκμάθησης Ζογκλερικών, εργαστήρι διακοσμητικών κατασκευών από ανακυκλώσιμα, εργαστήρι μεταποίησης ενδυμάτων, μπαλονοκατασκευές και mini disco από την Frantic Freaks Productions θα βρίσκονται εκεί για τους φίλους της τέχνης, της δημιουργίας αλλά και της διασκέδασης ενώ παράλληλα παραδοσιακά παιχνίδια κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμο ξύλο, ομαδικά παιχνίδια καθώς και σπαζοκεφαλιές από την ΚΕΣΑΝ και την Kalumpa θα προσφέρουν μηνύματα συλλογικότητας, αρμονίας, αλληλεγγύης και αγάπης, βάζοντας τους συμμετέχοντες σε ένα κλίμα αλλιώτικο και πρωτόγνωρο παρόμοιο με εκείνο στο όποιο ζούσαν τα “παιδιά των λουλουδιών”.

Επίσης θα υπάρχουν εργαστήρια θεάτρου, ζωγραφικής, κατασκευής μουσικών οργάνων, κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρι χορευτικών για παιδιά έως 5 ετών, και φυσικά face & body painting.

Καθημερινά θα υπάρχει μουσική από τον Kiss 9.61, free training & dancing time από το My Life Gym – Mires, τραμπολίνο πολλές ακόμη δραστηριότητες κ πολλές πολλές εκπλήξεις!

TODAY IS LIFE. TOMORROW NEVER COMES

Ο θεσμός που καθιερώθηκε από την αγάπη του κόσμου είναι εδώ λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι και σας προσκαλεί σε ένα μουσικοχορευτικό τριήμερο που θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα Μάταλα είναι έτοιμα για να σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς αλλά και διασκέδασης, στην παραλία που πριν από μερικές δεκαετίες ζούσαν ελεύθερα τα “παιδιά των λουλουδιών”.

Πάρτε μαζί το καλύτερο σας χαμόγελο και τη θετική σας διάθεση και μετατρέψτε τα σε πάθος, χαρά και αγάπη στο μεγαλύτερο τριήμερο φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες του Φεστιβάλ: https://www.facebook.com/matalabeachfestival/?fref=ts & http://www.matalabeachfestival.org/

Χορηγοί: Nestea l Minoan Lines l ΙΕΚ Ακμή l Νερό Zaro’s l Candia Nuts l Κτελ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε l Vodafone.

Υποστηρικτές: S/M Χαλκιαδάκης l Ο.Λ.Η l Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός l Σ.Υ.Φ.Α.Κ l My Life Gym – Μοίρες l Bata l Protein Shop l Ζουριδάκης l Φαγί.gr.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr.

Διοργάνωση: Μάταλα Δήμου Φαιστού Μονομετοχική Α.Ε l Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων l Δήμος Φαίστου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Greece All Time Classic), του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης.

Εκτέλεση Διοργάνωσης: Cretanart Productions

Μέγας Χορηγός: FIX HELLAS





--------------

Έκθεση κειμηλίων από το Θωρηκτό Αβέρωφ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

Εγκαίνια της έκθεσης την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 20.00.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση αναμένεται να φιλοξενηθεί από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Συγκεκριμένα, από τις 16 έως τις 22 Ιουνίου θα εκτεθούν σπάνια και ιστορικής αξίας αντικείμενα από το περίφημο «Θωρηκτό Αβέρωφ».

Πρόκειται για εκθέματα, που για πρώτη φορά βγαίνουν από τη ναυαρχίδα όλων των Ελλήνων, ένα κειμήλιο της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και πλοίο Έδρας του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 20.00.

Ekthesi-Averof

--------------

Το πρώτο μουσείο τέχνης στη φυλακή Λάρισας

Στην τελετή παρέστησαν η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου.

Το μικρότερο μουσείο της χώρας και το πρώτο σε φυλακή άρχισε μόλις της λειτουργία του. Πρόκειται για ένα "μικρό και έξυπνο" μουσείο με την επωνυμία SMART (από τα αρχικά των λέξεων Small Museum of ART). Βρίσκεται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) της φυλακής Λάρισας και είναι μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα. Οι δημιουργοί του κατάφεραν να χωρέσουν στον περιορισμένο αυτόν χώρο 43 πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και χειροτεχνίες, που σε ανάπτυξη θα καταλάμβαναν 4πλάσιο χώρο. Πρόκειται για έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο όπου θα μπορούν να προβάλλονται, ακόμη και εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου, έργα εκπαιδευομένων, αλλά και άλλων κρατουμένων.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Γεν. Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Ευτύχης Φυτράκης, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευομένους και εργαζομένους στη φυλακή και το σχολείο, χαρακτήρισε την επίσκεψη στον χώρο ως μια μοναδική, πολιτιστική και υπαρξιακή εμπειρία. Οι δημιουργίες των κρατουμένων, δίνουν τη δυνατότητα στην κοινωνία να συνομιλήσει με μια ομάδα της που σπάνια έχει την ευκαιρία να εκφραστεί.

Στην τελετή παρέστησαν η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Δημήτρης Κατσαρός, ο πρώην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Μαρίνος Σκανδάμης, δικαστικοί λειτουργοί, πανεπιστημιακοί, ο διευθυντής, ο αρχιφύλακας και μέλη του επιστημονικού και φυλακτικού προσωπικού της φυλακής, καθώς και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η εικαστικός, κ. Μαριάννα Γκουντουβά.

--------------

«Ένα σπίτι, μια πατρίδα, ο ίδιος ουρανός…»

Πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής παρουσιάστηκε από τα παιδιά της Αποστολής.

Την ανάγκη που έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου να ζουν σε ένα σπίτι, να ανήκουν σε μια πατρίδα , να κοιτούν με αισιοδοξία, τον ίδιο ουρανό… αποτύπωσαν με χρώματα τα παιδιά του «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ» Κέντρου Φροντίδας Παιδιού της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου σε μια πρωτότυπη Έκθεση Εικαστικών Έργων.

Η Έκθεση, που είχε τίτλο « Ένα σπίτι, μια πατρίδα, ο ίδιος ουρανός», παρουσιάστηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά , προκαλώντας θαυμασμό αλλά και βαθιά συγκίνηση στους πολυάριθμους επισκέπτες της καθώς αποτύπωνε τις σκέψεις των παιδιών για την προσφυγική κρίση.

Οι μικροί καλλιτέχνες του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ, ηλικίας 6 – 12 ετών, με τη διδασκαλία, την υπομονή και την αγάπη της εικαστικού κ. Καίτης Προφήτη απελευθέρωσαν τη φαντασία τους κι έδωσαν ρυθμό στα πινέλα τους ενώ ο καταξιωμένος Έλληνας ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης, διαθέτοντας γενναιόδωρα το χρόνο και το ταλέντο του, έδωσε στην Έκθεση την τελική πρωτότυπη μορφή της.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Κωστής Δήμτσας, υπογράμμισε ότι: «Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις οικογένειες και για να φροντίσει, να μορφώσει και να εμπνεύσει τα παιδιά που θα χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο. Τα έργα τους παρουσιάζουν τις σκέψεις τους για την προσφυγική κρίση και αντανακλούν το μέλλον που ονειρεύονται».

Η Έκθεση των παιδιών ολοκληρώθηκε με γιορτή που στήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Μάγοι, δράκοι, κλόουν, χορευτικά συγκροτήματα και απίθανες παιδικές χορωδίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης , ενώ ένα τεράστιο τελάρο ζωγραφικής, πινέλα και χρώματα, παραδόθηκαν στα χέρια των παιδιών για να φιλοτεχνήσουν, αυθόρμητα, τη δική τους «Ονειρούπολη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γαβρίλης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Οργανισμών και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου. Οι αγαπημένοι παρουσιαστές Μαρία Μπεκατώρου και Πέτρος Πολυχρονίδης μοιράστηκαν τη χαρά των παιδιών και φωτογραφήθηκαν με τα έργα τους .

Στην γιορτή συμμετείχαν φιλικά η πολυάριθμη παιδική χορωδία Con Anima Children Choir υπό τη Διεύθυνση της Ιουλίας Τζανετουλάκου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου Θυμαιτάδαι με το εξαιρετικό παιδικό χορευτικό συγκρότημά του, ο εκπληκτικός Μάγος Tristan Maestro, οι κλόουν Μάξι και Λάρι, ο μουσικός Γιώργος Μπεσίρης καθώς και ο αγαπημένος δάσκαλος μουσικής των παιδιών, Θανάσης Αθανασίου.

Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ Κέντρο Φροντίδας Παιδιού ιδρύθηκε από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, με σκοπό τη φροντίδα και την υποστήριξη παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών, που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και αξεπέραστα κοινωνικά προβλήματα. Λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας του αρχίζει αμέσως μετά από το σχολικό ωράριο και διαρκεί έως το βράδυ, παρέχοντας σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολογική υποστήριξη κι έναν πλούτο δημιουργικών δραστηριοτήτων που βοηθούν τα παιδιά στην υγιή ανάπτυξή τους, την ψυχική τους ισορροπία, την ανάδειξη των δεξιοτήτων και των έμφυτων ταλέντων τους, την ψυχαγωγία, τη χαρά τους.

Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ λειτουργεί μόλις από τον Νοέμβριο του 2013 και βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 7, στο Μοσχάτο.

--------------


Πλούσιες εκδηλώσεις στο 26ο διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας


Η Ελιά θα είναι το σύμβολο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, οι εκδηλώσεις του οποίου θα είναι αφιερωμένες στη μεγάλη ηθοποιό Άννα Συνοδινού που έφυγε πέρυσι από τη ζωή, ενώ έχει ζητηθεί και φέτος να ανοίξει το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας.

Χθες έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ κ. Αλέξης Μανωλόπουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Βούκανος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Πρόγραμμα του 26ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

ΙΟΥΝΙΟΣ

-Τετάρτη 22 Ιουνίου: «Το Ταξίδι των Ηρώων- Οι Νέοι στην Ήλιδα» (Θέατρο Ήλιδας)

-Πέμπτη 30 Ιουνίου: «Πιάνω παπούτσι… Πάνω στο πιάνο»- Παιδικό (Οικία Τατάνη)

ΙΟΥΛΙΟΣ

-Σάββατο 2 Ιουλίου: «Ασπίδα» του Μένανδρου και το «Συμπόσιο» (Λάπιθαι) του Λουκιανού- 1η Παρουσίαση Αρχαίας Θέατρο Ήλιδας (αίτημα άδειας)- Νέο θέατρο Ήλιδας (Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιώργος Χρανιώτης κλπ.)

-Τετάρτη 6 Ιουλίου: «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη»- Κήπος οικίας Τατάνη

-Δευτέρα 11 Ιουλίου: ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας- «Γαλιλαίος» Κώστας Καζάκος- Θέατρο Ήλιδας

-Παρασκευή 15 Ιουλίου: «Αριστοφανιάδα»- ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης- Θέατρο Ήλιδας (Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη)

-Σάββατο 16 Ιουλίου: Οικία Τατάνη- Εγκαίνια έκθεσης; «Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων» και συμμετοχή και ερασιτεχνών φωτογράφων

-Κυριακή 17 Ιουλίου: «Ειρήνη» του Αριστοφάνη- Παιδικό- Θέατρο Ήλιδας

-Τρίτη 19 Ιουλίου: Συναυλία Σταμάτη Κραουνάκη – Θέατρο Ήλιδας

-Παρασκευή 22 Ιουλίου: «Το Καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη – Οικία Τατάνη – (Γιάννης Καρατζογιάννης, Χριστίνα Θεοδωροπούλου κλπ)

-Σάββατο 23 Ιουλίου: «Του Κουτρούλη ο γάμος» - (Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη κλπ.)

-Σάββατο 30 Ιουλίου: «FUGA»- Κήπος οικίας Τατάνη (Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά, Γιώργος Χρανιώτης κλπ.)

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

-Τρίτη 2 Αυγούστου: «Πλούτος» του Αριστοφάνη- Αρχαίο θέατρο Ήλιδας- (Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιποίδης, Παύλος Χαϊκάλης)

-Παρασκευή 5 Αυγούστου: «Ο κουρέας της Σεβίλλης» της Κάρμεν Ρουγγέρη- παιδικό- Θέατρο Ήλιδας

-Σάββατο 6 Αυγούστου: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή- (Νικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς κλπ.)

-Δευτέρα 8 Αυγούστου: Συναυλία Κωστή Μαραβέγια- Θέατρο Ήλιδας

-Σάββατο 13 Αυγούστου: Ρεσιτάλ κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη- Οικία Τατάνη

-Πέμπτη 18 Αυγούστου: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο- (Μπέτυ Αρβανίτη, Δημήτρης Λιγνάδης κλπ.)

-Κυριακή 21 Αυγούστου: «Ο Κανένας και ο Καθένας» του Νίκου Καλογερόπουλου- Οικία Τατάνη

-Σάββατο 26 Αυγούστου: «Αντιγόνη» από το Φεστιβάλ Αθηνών- (Στέλιος Μάϊνας, Βασιλική Τρουφάκου κλπ.)

(Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα υλοποιηθεί η θεματική ενότητα «Το ταξίδι των ηρώων», αφιέρωμα στην Άννα Συνοδινού και εκδηλώσεις για την ομογένεια)

--------------


To Loutraki Festival 2016 ξεκινά το ταξίδι του

To Loutraki Festival 2016 παρουσιάζεται στον Ιανό την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Μετά την επιτυχία του της πρώτης διοργάνωσης του Loutraki Festival το 2015, παραμένει σταθερός στόχος των διοργανωτών να καθιερωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα πανελλαδικά.

To Loutraki Festival 2016 παρουσιάζεται στον Ιανό την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 12:30.

Το πρόγραμμα του 2016 διατηρεί το υψηλό του επίπεδο, με συνεργασίες και συμπράξεις σημαντικών και καταξιωμένων καλλιτεχνών, το Blues Festival, το Rock Festival, τα Tuesday’s Sunset και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που αποτελούν θεματικές του Φεστιβάλ, αλλά και μια νέα προσπάθεια που ξεκινάει φέτος στη μαγευτική τοποθεσία του Σχοίνου, το Odyssia Festival. Μια καινούργια διοργάνωση χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής με εξαιρετικό line up. Παράλληλα στη διάρκεια του, θα φιλοξενηθεί μια κορυφαία αρχιτεκτονική έκθεση, ενώ δεν θα λείψουν και οι παρουσιάσεις συγγραφέων και άλλων καλλιτεχνών από το τοπικό δυναμικό.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Στην παρουσίαση θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, εκπρόσωποι των θεματικών φεστιβάλ, εκπρόσωποι των χορηγών και των χορηγών επικοινωνίας, ενώ δεν θα λείψουν και οι μουσικές εκπλήξεις.

--------------

Τα «Στενά» αποδείχτηκαν πολύ στενά για τόσο κόσμο!



Ξεκίνησε η τριήμερη γιορτή του πολιτισμού στα "Στενά της Λαμίας 2016".

Μέχρι και την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, το στενό της οδού Ανδρούτσου φιλοξενεί έργα τέχνης από δεκάδες συμπολίτες μας.

Το απόγευμα της Τρίτης έγιναν και τα επίσημα εγκαίνια των εκδηλώσεων από τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη με τα στενά να είναι πλημμυρισμένα από κόσμο.

Η φιλαρμονική του Δήμου για μια ακόμα φορά έκλεψε τις εντυπώσεις και ο Δημήτρης Αργυρίου μας έκανε να σιγοτραγουδάμε υπό το φως του φεγγαριού.

Αν θέλετε να απολαύσετε έργα τέχνης από καταξιωμένους ζωγράφους, γλύπτες αλλά και ερασιτέχνες, αν θέλετε να αγοράσετε μικρά είδη δώρων κατασκευασμένα με μεράκι και αγάπη από Λαμιώτες καλλιτέχνες δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα στενά της πόλης μας!

Δείτε βίντεο:



Δείτε φωτογραφίες από τα χθεσινά εγκαίνια "Στενά της Λαμίας 2016"



































--------------
Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12.00.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει στο αεροδρόμιο της Αθήνας για μία ακόμη εμφάνιση, αυτή τη φορά με ελληνική και βιεννέζικη οπερέτα!

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση-έκπληξη που πλημμύρισε το αεροδρόμιο με διάσημες άριες και «μάγεψε» τους ταξιδιώτες που είχαν την τύχη να βρεθούν σε μία… «οπερετική αναχώρηση», την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Ιουνίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να ευχηθεί «καλό ταξίδι», με ελληνική και βιεννέζικη οπερέτα!

Έτσι, την Παρασκευή στο χώρο του αεροδρομίου, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τρεις νέους ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – την υψίφωνο Ελένη Κουτσουμπή, τη μεσόφωνο Ελένη Βουδουράκη και τον βαρύτονο Χρήστο Λάζο – που θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από διάσημες ελληνικές και βιεννέζικες οπερέτες, με συνοδεία από πιάνο. Με την λυρική τέχνη και τις εντυπωσιακές φωνές τους, οι ερμηνευτές της ΕΛΣ θα συνοδεύσουν τους ταξιδιώτες λίγο πριν από την αναχώρησή τους, προσφέροντας μια μοναδική οπερετική εμπειρία.

Η δεύτερη εμφάνιση του μεγαλύτερου πολιτιστικού οργανισμού της χώρας, είναι μια ακόμη πολύ ιδιαίτερη στιγμή για το αεροδρόμιο, διαχρονικό υποστηρικτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Fly me to the Moon», μια συνεργασία του ΔΑΑ με την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture που συνεχίζεται και φέτος.

Παρασκευή, 17 Ιουνίου, 12:00 (2 παραστάσεις των 20΄), Επίπεδο Αναχωρήσεων, Είσοδος 3, περιοχή ελεύθερης πρόσβασης

event

Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να ταξιδέψει την τέχνη της όπερας σε μέρη απρόσμενα και απρόβλεπτα. Με την πολιτική εξωστρέφειας, που στοχεύει στην εξοικείωση του μη εξειδικευμένου κοινού με την λυρική τέχνη, έχει καταφέρει να φέρει σε επαφή με την όπερα ένα ευρύ φάσμα κοινού και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών της Αθήνας και όχι μόνον.

Ένα σημαντικό ορόσημο για την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον πολιτισμό μας, αναμένεται να αποτελέσει η μεταστέγασή της στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο. Λίγο πριν από την «απογείωση» στη νέα στέγη της, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας σημαντικός πόλος έλξης του κοινού από τη χώρα μας και το εξωτερικό, η ΕΛΣ επισκέπτεται το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την επίσημη πύλη υποδοχής χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη, προσφέροντας στιγμές αισθητικής και μουσικής απόλαυσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://flashnews.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.patrisnews.com , http://www.newsbeast.gr , http://www.lamiareport.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.