Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Καλαματιανός: Δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις του ΙΚΑ από 1ης Ιουλίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η όποια διαφορά στο ποσό που θα πιστωθεί στον λογαριασμό θα οφείλεται στη μείωση των επικουρικών συντάξεων».

«Δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις του ΙΚΑ από 1ης Ιουλίου, ημερομηνία εφαρμογής της νέας ασφαλιστικής νομοθεσίας», διευκρίνισε ο διοικητής του Διονύσης Καλαματιανός. Μιλώντας Στο Κόκκινο ανέφερε:

«Η όποια διαφορά στο ποσό που θα πιστωθεί στον λογαριασμό τους θα οφείλεται στη μείωση των επικουρικών συντάξεων και μόνον, τόνισε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε επιπλέον ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις αναπηρικές συντάξεις».

Παράλληλα τόνισε: «Όσοι οφειλέτες του Οργανισμού έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών και να ζητήσουν την επανένταξή τους.

Για τον χρόνο έκδοσης των νέων συντάξεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καλαματιανός διευκρίνισε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια μέχρι το τέλος του 2016 ο σχετικός χρόνος να περιοριστεί σημαντικά και να πιεστεί σε επίπεδο που δεν θα ξεπερνά τους 12 μήνες».

Τέλος, ο διοικητής του ΙΚΑ υπενθύμισε ότι ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αφορά και τις υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, κάτι που σημαίνει ότι οι οικονομικά αδύνατοι έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν και δικαστικά για τη ρύθμιση των υποχρεώσεών τους προς το ΙΚΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.