Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Νέα 48ωρη απεργία του ΟΛΠ και του ΟΛΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα, Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, στα πλαίσια της αρχικής απόφασης για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια Ο.Λ.Π. και Ο.Λ.Θ. συνεχίζουν στα πλαίσια της αρχικής απόφασης για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες την Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16/6/2016.

Η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις για «νομική θωράκιση» των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων στο νέο διαμορφωμένο περιβάλλον, δεν καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Μετά από 20 μέρες απεργίας, πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες, ότι διέξοδος δεν υπάρχει παρά μόνο η θεσμική θωράκιση – κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

Το κλειδί της λύσης είναι αποκλειστικά στα χέρια της Κυβέρνησης και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι χρήστες των Λιμανιών και η Ελληνική κοινωνία.

Η πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.ΛΘ. με την οποία διαφωνήσαμε και συνεχίζουμε να διαφωνούμε δεν μπορεί να οδηγήσει στην απειλή της ΑΝΕΡΓΙΑΣ τους εργαζόμενους.

ΟΙ Ο.Λ.Π. και Ο.Λ.Θ. ήταν διαχρονικά και είναι κερδοφόροι οργανισμοί.

Εκποιούνται γιατί είναι κερδοφόροι, κατέχουν πλεονεκτική θέση στο λιμενικό πεδίο και το προσωπικό έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των (3) μηνών, έχουμε καταθέσει σε αυτό το διάλογο υπευθυνότητα, τεκμηριωμένες προτάσεις, ενώ η Κυβέρνηση αρκείται σε λόγια και καθόλου έργα.

Τα ψέματα τελείωσαν, η μη ανταπόκριση της Κυβέρνησης στο αυτονόητο μας οδηγεί στο να συνεχίσουμε με νέο γύρο κινητοποιήσεων, πιο δυναμικών και πιο «κινηματικών».

Η συσπείρωση και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων, μας δείχνει τον δρόμο.

Όσοι επενδύουν στην κόπωση των εργαζομένων θα διαψευστούν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ»


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.