Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Άμεση προστασία των ηλικιωμένων του Γηροκομείου Αθηνών!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 15.06.2016


Αρ. Πρωτ.: 954

Αποδέκτης αναφορών και καταγγελιών για παραβίαση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στο Γηροκομείο Αθηνών έχει γίνει η Ε.Σ.Α.μεΑ. και δυστυχώς αυτές οι αναφορές και οι καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν, μετά τον έλεγχο κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών, που αιφνιδιαστικά έκλεισε ένα από τα τρία κτίρια διαμονής των ηλικιωμένων και τους μετέφερε σε άλλο, μη κατάλληλο, χωρίς ζεστό νερό, με ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες και δίχως άδεια λειτουργίας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Μεταξύ των 36 ηλικιωμένων υπάρχουν και άτομα με αναπηρίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, μετά από καταγγελία, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο κοινωνικών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών και διαπιστώθηκε η ύπαρξη επισφαλών συνθηκών λειτουργίας του Γηροκομείου. Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμιόνη Κυπριανίδου εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η Διοίκηση του Γηροκομείου οφείλει να διακόψει άμεσα τη διαδικασία μετακίνησης των ηλικιωμένων, ενώ έχει προθεσμία 10 ημερών για την επαναφορά όσων μετακινήθηκαν στους χώρους όπου φιλοξενούνταν.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την άμεση μεταφορά των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας σε κτίριο που τηρεί τους κανόνες προσβασιμότητας και διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και τα δικαιώματά τους. Οι Αρχές και η Πολιτεία (συναρμόδια Υπουργεία και Δήμος Αθηναίων) οφείλουν να παρέμβουν άμεσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.