Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Φοροκυνηγητό και κατασχέσεις για χρέη από 30 ευρώ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άγριο φοροκυνηγητό εξαπολύουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βάζοντας στο στόχαστρο τόσο τους μικροοφειλέτες όσο και τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία ληξιπρόθεσμα χρέη δέχονται αυτές τις μέρες ηλεκτρονικά μηνύματα με τα οποία καλούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Στόχος των ενεργειών αυτών είναι να ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις στους οφειλέτες προκειμένου να πληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα οφειλόμενα ή και ολόκληρα τα ποσά των οφειλών τους και να επιτευχθεί ο υπερφιλόδοξος στόχος που έχει τεθεί φέτος για είσπραξη ποσού άνω των 4 δισ. ευρώ από παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Οι προσπάθειες για την είσπραξη του ποσού αυτού περιλαμβάνουν την αποστολή ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων ακόμη και σε οφειλέτες μικροποσών κάτω των 500 ευρώ, οι οποίοι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτόματες κατασχέσεις ποσών από τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, προκειμένου οι αρμόδιες ΔΟΥ να εισπράξουν άμεσα τα οφειλόμενα, αν αυτοί δεν σπεύσουν να πληρώσουν εφάπαξ ή τμηματικά τις οφειλές τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ελεύθερο Τύπο, όσοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ και δεν έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις απειλούνται (μέσω emails) με διαπόμπευση αν δεν συμμορφωθούν, ενώ όσοι οφείλουν πάνω από 300.000 ευρώ και δεν είναι σε θέση να τα ρυθμίσουν αναμένεται πολύ σύντομα να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους μέσω άμεσων κατασχέσεων και πλειστηριασμών εξπρές οι οποίοι θα πραγματοποιούνται με τιμές εκκίνησης τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τους.

Ήδη οι πρώτες δεκάδες πλειστηριασμών με το νέο αυτό νομοθετικό καθεστώς έχουν αναγγελθεί ότι θα πραγματοποιούνται από τις 22 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουλίου


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.