Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αποπειράθηκαν να αποδράσουν κρατούμενοι από τον Κορυδαλλό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάλληλος του ψυχιατρείου πάλεψε μαζί τους για να αποτρέψει την απόδραση.

Δύο κρατούμενοι, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, επιχείρησαν λίγη ώρα πριν από την Ανάσταση να αποδράσουν. Ο Ρουμάνος, στο μεταξύ, τρεις μέρες πριν από την απόπειρα απόδρασης, είχε μεταχθεί στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Όπως λέει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος υπαλλήλων του Ψ.Κ.Κ., ο Ρουμάνος είχε προσποιηθεί ότι έχει ταχυπαλμία και καρδιακό άλγος και κατέβηκε, υποβασταζόμενος, από τον Έλληνα συγκρατούμενό του στο ισόγειο της φυλακής με προορισμό το ιατρείο.

Όταν ο υπαρχιφύλακας της βάρδιας τους είπε να περιμένουν προκειμένου να ειδοποιηθεί ο γιατρός, ο Έλληνας του επιτέθηκε από πίσω και προσπάθησε με κεφαλοκλείδωμα να τον ακινητοποιήσει, κλείνοντάς του ταυτόχρονα το στόμα.

Στην ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι αναφέρουν: «Όταν μετά από πάλη, ο συνάδελφος απέκρουσε την επίθεση, ο Ρουμάνος έβγαλε δύο αυτοσχέδια μαχαίρια και βάζοντάς τα στο λαιμό του υπαρχιφύλακα, του ζητούσε τα κλειδιά. Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ ο συνάδελφος, προσπάθησε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να του πάρουν τα κλειδιά με αποτέλεσμα ο Ρουμάνος να τον τραυματίσει ευτυχώς ελαφρά με το μαχαίρι στα χέρια. Επακολούθησε και με αυτόν συμπλοκή, ενώ ο Έλληνας αποσπώντας κάποια άλλα κλειδιά κινήθηκε προς αυτό προσπαθώντας να ανοίξει την πόρτα».

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους, δύο άλλοι κρατούμενοι, που είδαν το Ρουμάνο με το μαχαίρι στα χέρια να στρέφεται κατά του υπαλλήλου, έτρεξαν να τον βοηθήσουν και να τον σώσουν.

Όπως λένε μάλιστα οι εργαζόμενοι στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αποτραπεί μια απόδραση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.