Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Κλειστά για 4 μέρες τα σχολεία λόγω εκλογών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα κλείσουν στις 16,19, 23 και 26 Μαΐου.

Κλειστά λόγω εκλογών θα είναι τα σχολεία στις 16, 19, 23 και 26 Μαΐου λόγων των ευρωεκλογών και την δημοτικών εκλογών. Οι μαθητές θα έχουν τετραήμερες διακοπές αφού οι μέρες όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά είναι η Παρασκευή και η Δευτέρα.

Οι αίθουσες των σχολείων θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλα για τις δυο εκλογικές διαδικασίες. Στο έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Παιδείας μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, να βρίσκεται στη διάθεση των ατόμων με αναπηρίες, κάθε τεχνικό μέσο διευκόλυνσής τους (ράμπες κ.λπ.), το οποίο τυχόν διαθέτουν τα σχολεία που έχουν ορισθεί ως καταστήματα ψηφοφορίας και μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή τους στην αίθουσα ψηφοφορίας.

Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα στους ανωτέρω εκλογείς να ασκήσουν απρόσκοπα το συνταγματικό κατοχυρωμένο για όλους δικαίωμα.

Οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, στους οποίους κοινοποιείται το έγγραφό, παρακαλούνται να δώσουν εντολή στις δημοτικές αρχές του οικείου νομού να παραδώσουν τις αίθουσες των διδακτηρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας, την επόμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαΐου 2014, αφού προηγουμένως αποσύρουν όλα τα υλικά της ψηφοφορίας ( κάλπες, παραβάν κ.λπ.) και επαναφέρουν τις αίθουσες στην κατάσταση που ήταν πριν από την ψηφοφορία.

Το ίδιο μέτρο Θα εφαρμοστεί και για την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014 για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ίδια μέρα που θα διεξαχθεί η επαναληπτική ψηφοφορία (β΄ γύρος) στους δήμους ή στις περιφέρειες στους οποίους τυχόν δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.