Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων του ΟΗΕ στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με τη συμμετοχή πάνω από 400 φοιτητών.

Περισσότεροι από 400 φοιτητές, από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα λάβουν μέρος στο 13ο διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, και άλλων διεθνών οργανισμών, γνωστό ως ThessISMUN.

Το συνέδριο που ξεκινάει απόψε και θα διαρκέσει ως την Κυριακή, 27 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό ThessISMUN είναι αφιερωμένο στον καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αθανάσιο Καϊση.

«Θεωρώ σπουδαίο το γεγονός ότι θα γίνει όσμωση των φοιτητών από διάφορες χώρες και έννομες τάξεις. Οι ημέρες αυτές τους δίνουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τη διδασκαλία καθώς η άσκηση γίνεται με αληθινά 'πυρά'», δήλωσε ο κ. Καϊσης, προσθέτοντας: «Οι φοιτητές αντιλαμβάνονται πως πέρα και έξω από τη χώρα τους υπάρχει διεθνές δίκαιο, η βία δεν έχει θέση και ο πόλεμος δεν μπορεί να υπάρχει».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο ThessISMUN, εκτός από τους φοιτητές όλων των μεγάλων ελληνικών πανεπιστημίων, συμμετέχουν και από Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία και Κύπρο.

«Εκατοντάδες φοιτητές από δέκα χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζονται για να επιλύσουν προβλήματα, μαθαίνουν να ενισχύουν τις ικανότητές τους, ενώ βλέπουν τις ιδέες να γίνονται πράξη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννης Χατζηδημητρίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την καθηγήτρια διεθνούς δικαίου του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του πανεπιστήμιου Μακεδονίας, Παρούλα Νάσκου - Περράκη. Κατά τη διάρκειά του οι φοιτητές θα ασχοληθούν με επίκαιρα θέματα όπως η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η εκπαίδευση, η υγεία, η μετανάστευση κ.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.