Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αποτοξινώστε τον οργανισμό σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές μετά το φαγοπότι του Πάσχα.

Και μετά το Πάσχα τι; Είναι η εύλογη ερώτηση που θέτουμε οι περισσότεροι μετά το πασχαλινό φαγοπότι. Μετά από την μεγάλης έκτασης κατανάλωση μαγειρίτσας, αρνιού (συνήθως με την αγαπημένη μας πέτσα), κοκορετσιού, πασχαλινών αυγών και όλων των άλλων αγαπημένων πασχαλινών γεύσεων.

Γεύσεις που μπορεί σε πολλούς να είναι ευχάριστες, μας δίνουν όμως πολλές θερμίδες, λιπαρά, ιδιαιτέρως κακά κορεσμένα, και γενικότερα επιβαρύνουν τον οργανισμό μας, με πιο άμεσες συνέπειες φουσκώματα, δυσπεψίες, δυσκοιλιότητα και ένα γενικότερο αίσθημα βάρους.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να αποτοξινωθούμε λίγο και να επαναφέρουμε τον οργανισμό σε μια καλύτερη κατάσταση;

Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε στον οργανισμό μας τις επόμενες ημέρες του Πάσχα τα συστατικά που του έλειψαν και να μειώσουμε αντίστοιχα αυτά που υπερπροσλήφθηκαν. Και για να γίνουμε πιο πρακτικοί:

Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών στη διατροφή σας.
Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τη διέλευση της τροφής από αυτό και κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθούν να μειωθούν τα φουσκώματα, το βάρος και η δυσκοιλιότητα.
Και τι τροφές πρέπει να καταναλώσουμε για να πάρουμε φυτικές ίνες: Άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως.

Μειώστε το αλάτι
Ένα από τα βασικά συστατικά που πήρε ο οργανισμός μας από τα πασχαλινά τραπέζια είναι το αλάτι. Προσπαθήστε τις επόμενες ημέρες να το μειώσετε χρησιμοποιώντας φυσικά υποκατάστατα όπως πιπέρι και μπαχαρικά, ξύδι, λεμόνι, μπαλσάμικο.

Μειώστε τα πολλά λιπαρά και τις ζωικές πρωτεΐνες.

Προτιμήστε το μενού των επόμενων ημερών να περιλαμβάνει κυρίως την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών όπως ψάρι, κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι), όσπρια, λαδερά και ζυμαρικά με σάλτσες λαχανικών. Αποφύγετε λίγο τα γλυκά που έχουν σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, σαντιγί και επιλέξτε μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, παστέλι.

Πίνετε αρκετό νερό

Ασκηθείτε λίγο παραπάνω στην καθημερινότητά σας

Αποφύγετε για λίγες ημέρες το αλκοόλ


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.