Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Το στρες επιδεινώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αλλεργίες παρουσιάζουν έξαρση όταν τα επίπεδα στρες που βιώνουμε είναι υψηλά.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Annals of Allergy, Asthma & Immunology», οι αλλεργίες παρουσιάζουν έξαρση όταν τα επίπεδα στρες που βιώνουμε είναι υψηλά.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Οχάιο εξέτασαν 179 πάσχοντες για περισσότερες από 12 εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο παρακολουθούσαν τις αλλεργίες τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 39% των συμμετεχόντων, που εκδήλωναν τακτικά αλλεργίες, παρουσίαζαν υψηλότερα επίπεδα στρες συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

«Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, μεταξύ αυτών και την αύξηση συμπτωμάτων σε όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι τα άτομα που παρουσιάζουν συχνές αλλεργικές εξάρσεις έχουν άσχημη διάθεση, παράγοντας που ενδεχομένως να οδηγεί σε αυτές τις εξάρσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Amber Patterson.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να διατηρούμε το στρες σε χαμηλά επίπεδα και συστήνουν το διαλογισμό, τις βαθιές αναπνοές, την ισορροπημένη διατροφή, τη συστηματική σωματική δραστηριότητα και φυσικά την αποχή από το κάπνισμα και τους καφέδες.

«Συμπτώματα όπως το φτέρνισμα, η καταρροή και τα υγρά μάτια, μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον άγχος στους αλλεργικούς, ενώ για κάποιους μπορεί να είναι ακόμη και η ρίζα του άγχους», εξήγησε ο δρ. Patterson και διευκρίνισε ότι «η ανακούφιση του στρες δεν θα θεραπεύσει τις αλλεργίες, όμως θα ελαττώσει τα επεισόδια των έντονων συμπτωμάτων».

Τέλος, οι επιστήμονες συμβουλεύουν όσους υποφέρουν από αλλεργίες να μη βγαίνουν έξω τις ώρες που τα επίπεδα της γύρης είναι αυξημένα, να φορούν γυαλιά ηλίου για να προστατεύουν τα μάτια τους, να αποφεύγουν τις κηπουρικές εργασίες, όπως την περιποίηση του γκαζόν και να μη στεγνώνουν ή αερίζουν τα ρούχα τους τις πρωινές ώρες, που τα επίπεδα της γύρης είναι υψηλά.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.