Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αντιμετωπίστε διατροφικά τα πρηξίματα και τις κατακρατήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες συμβουλές δίνουν οι ειδικοί.

Ξυπνάτε το πρωί και βλέπετε τα πόδια ή και τα χέρια σας πρησμένα. Ζυγίζεστε το απόγευμα ή το βράδυ και βλέπετε το βάρος υπερβολικά αυξημένο σε σχέση με το πρωί. Μην ανησυχείτε, αφού μάλλον έχετε την τάση να κάνετε μεγάλη κατακράτηση σε υγρά.

Αυτό σημαίνει ότι το σώμα φουσκώνει τοπικά, λόγω της υπερβολικής συσσώρευσης υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα ή στους ιστούς. Τα αίτια μπορεί να είναι καθαρά ορμονικά, αλλά και διατροφικά.

Πώς να το ελέγξετε

Περιορίστε το αλάτι: Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση νατρίου συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών. Γι’ αυτό το λόγο αποφύγετε όσο γίνεται το αλάτι και περιορίστε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αλάτι (π.χ. τυριά, παστά, καπνιστά τρόφιμα, αλλαντικά, αλατισμένοι ξηροί καρποί, φαγητό από έξω). Σαν ενισχυτικά γεύσης και για να μην σας φαίνονται ανάλατα και άνοστα τα φαγητά, χρησιμοποιήστε περισσότερο λεμόνι, ρίγανη, σκόρδο, μαϊντανό ή άλλα μυρωδικά.

Πιείτε περισσότερο νερό: Η επαρκής κατανάλωση υγρών καθημερινά ευνοεί τη διαδικασία της διούρησης, συνεπώς και την ευκολότερη αποβολή του περιττού νερού.

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά: Εκτός από την περιεκτικότητά τους σε νερό, περιέχουν και μια σειρά από συστατικά που ενισχύουν τους μηχανισμούς φυσικής σας αποτοξίνωσης.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.